12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Ezek lesznek a 2022-es szezon esküvői trendjei

2022. április 24.
60.6261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan beköszönt az esküvőszezon, hiszen májusban már teltházzal dübörögnek a templomok és az esküvői szertartások, de még előtte érdemes néhány szót ejteni az idei trendekről, ha esetleg még nem sikerült minden részletét megálmodnod az esküvődnek. Idén több olyan trend is középpontba kerül az esküvőkön, mint például a környezetvédelem vagy éppen a népszerű sorozat, a Bridgerton család. De lássuk részletesebben a 2022-es esküvői trendeket.


Környezettudatosság mindenek előtt

Ahogy minden területen, úgy az esküvőkön is megjelentek a környezetvédelemmel kapcsolatos újdonságok. Ilyenek például az organikus, környezetbarát kiegészítők, dekorációk. Próbáljunk meg olyan dekorációs elemeket választani, melyek nem terhelik a környezetet, például a szárított növények, cserepes virágok, újrahasznosított bútorok. Ételek terén is lehetünk környezettudatosak, érdemes például bioételeket, termelői finomságokat kínálni, melyekkel a saját gazdaságunkat is támogathatjuk.

Ezek lesznek a 2022-es szezon esküvői trendjei - 2. kép

Gondoljunk például vegán vendégeinkre, így érdemes például több féle vegán ételt kínálni, a vendégsereg többi tagjai is talán megszereti ezt az életmódot.

Harsány színek

2022-ben óriási trend a piros és a rózsaszín színek az esküvőkön, melyek megidézik a vibráló indiai ceremóniákat. Ez a két szín most nagyon trendi lett az esküvőkön, de a harsány színek miatt érdemes velük óvatosan bánni, különben könnyen egy Barbie baba esküvőn találhatjuk magunkat. Jól válogassuk meg hova és mennyi dekorációt teszünk. Érdemes például lufikból rakni, melyek nem csak nagyszerű dekorációs elemei lesznek az eseménynek, de ne felejtsük el, hogy ez a két szín a szerelem színei is.

Ezek lesznek a 2022-es szezon esküvői trendjei - 3. kép

Bridgerton stílus

Ha tetszett a Bridgerton család sorozat, akkor itt az ideje, hogy témát válassz az esküvődnek és legyen ez az angol arisztokrácia stílusa. Külföldön már nagyon népszerűek a Bridgerton stílusú esküvők, ahol a dekoráció és a ruha is sokban hasonlít a sorozatban látottakhoz. A barokk stílus egyébként is népszerű az esküvőkön, sok szeretik kimondani a boldogító igent egy gyönyörű kastélyban vagy egy csodás kerthelyiségben.

Ezek lesznek a 2022-es szezon esküvői trendjei - 4. kép

Ha ezt a stílust választjuk, akkor érdemes akár már egyből egy hazai kastélyt kinézni és ott megrendezni az esküvőt. Szerencsére hazánkban is több barokk stílusú kastély található, ahol rendeznek ceremóniákat.

Vintage hangulat

Bár a vintage- és a Birdgerton stílus sokban hasonlít egymásra, de mégis sokkal személyesebb az előbbi. Ennek egyszerű oka van, ugyanis az elmúlt években a koronavírus járvány miatt sok esküvőt kellett elhalasztani, így sokan le is mondtak "álomesküvőjükről". Megjelentek a kicsit szolidabb, személyesebb ceremóniák, ahol például a nagymama vintage bútordarabjai lelhetőek fel. Nem csak bútorok, hanem például egyéb személyes tárgyak, hatalmas szőnyegek és különlegesebb csillárok.

Ezek lesznek a 2022-es szezon esküvői trendjei - 5. kép

Az ilyen vintage esküvők nem csak hangulatosabbak, de a környezettudatosság jegyében is népszerűek, hiszen használt tárgyakról beszélünk.

Különleges torták

Már az esküvői torták sem túl hagyományosak manapság, hiszen egyre népszerűbbek a mini falatkák, azaz sok kis süteményből összeállított torta, valamint a különleges ízek. Ilyen például a matcha teás vagy éppen a pezsgőkrémes édességek, melyek nagyban eltérnek a hagyományos ízektől. Ha szeretünk merészek lenni, akkor keressünk olyan cukrászt, aki képes elkészíteni álmaink esküvői tortáját.

Ezek lesznek a 2022-es szezon esküvői trendjei - 6. kép

Ha pedig a násznép nem túl befogadó az új ízekre, akkor gondoljunk rájuk is és néhány klasszikus ízt csempésszünk nekik a desszertes asztalra.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

2 éve, 1 hónapja és 2 napja

A piros rózsaszín tetszik. mosolygó smiley

válasz erre

Gizus

2 éve, 1 hónapja és 3 napja

Hihetetlen milyen trendek vannak manapság.

válasz erre

Sandy

2 éve, 1 hónapja és 3 napja

A Bridgerton elég menő téma.

válasz erre