13 °Cgyenge köd
2020. október 25., vasárnap • Blanka, Bianka

Ezek a jelei, ha sorozatfüggő vagy

Brauny , 2020. szeptember 23.
Bár a televíziózás története óta jellemzőek a sorozatok, azonban az utóbbi években olyan sok magas minőséget képviselő széria látta meg a napvilágot, hogy aki imádja a rövidke, folytatásos történeteket, az garantáltan minden hétre találhat magának valami újdonságot. Ennek a túlkínálatnak azonban sajnos negatív hozadéka is van, ezáltal sokan például egyenesen függőivé váltak bizonyos sorozatoknak. Hogy mik a jelei ennek? Az alábbiakban összegyűjtöttük az árulkodó jeleket!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Csak a sorozatokról tudsz beszélni

Ha függőjévé váltál valaminek, akkor az azt jelenti, hogy képtelen vagy nélküle élni, azaz mindig körülötte járnak a gondolatait. Ez a helyzet akkor is, ha sorozatokról van szó, így ha csak ezekről a történetekről, a kapcsolódó szereplőkről tudunk beszélni, állandóan ezen kattognak a gondolataink, mindenhol csak ezeket látjuk, a mindennapi életünkre is hatással vannak egyes mini-sztorik, esetleg már a munkaidő közepén remegünk azért, hogy megnézzünk egy részt a kedvencünkből, akkor az bizony baj.

Ezek a jelei, ha sorozatfüggő vagy - 2. kép

Minden kis mütyüröd sorozatokhoz kötődik

Minden ember imádja a kis mütyüröket, az olyan személyes tárgyakat, melyek valami kedvencéhez kötődnek, legyen az akár egy zenekar, akár egy ismert sorozatsztár vagy egy komplett sorozat. Ha viszont azon kapod magad, hogy körülötted már minden ezekről a kis történetekről szól, a ruháid, a kulcstartóid, a kiegészítőid, a gépeden és a telefonodon a háttér, sőt hazatérés után az egész házban kis figurák, poszterek és egyebek utalnak kedvenc elfoglaltságodra, akkor ott már érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy ez már több mint egyszerű rajongás.

Sorozatokkal kelsz

Ha reggel felébredsz, mi az első dolgod? Elmész zuhanyozni? Megiszol egy kávét? Rágyújtasz egy cigarettára? Esetleg rögtön reggelizel vagy tornázol egyet? Hogy te inkább megnézel egy rövidke sitcomot? Ha így indul minden reggeled, akkor bizony felmerülhet a probléma azzal kapcsolatban, hogy te bizony függő vagy már. Persze nem kell rögtön aggódni, ha egy kedvenced aktuális évadát akarod mindjárt lepörgetni reggelente, az azért más kérdés!

Ezek a jelei, ha sorozatfüggő vagy - 3. kép

Munka után csak a sorozatok vannak

Mik az általános elfoglaltságaid a munka után? Elmész valahová a barátaiddal? Mozogsz egyet? Takarítasz? Netán azonnal leülsz sorozatot nézni, és a nap hátralévő részében ez többször is előkerül? Akkor az bizony már aggasztó dolog lehet. Persze amíg nem megy általánosságban a hétköznapi teendőid rovására, addig nincs probléma ezzel sem, de ha elmarad a takarítás, munka után azon kapod magad, hogy hirtelen este lett, akkor érdemes odafigyelni magunkra.

Bárhová mész, kell egy jó sorozat

Nem tudsz úgy elindulni egy hosszabb útra, az orvoshoz vagy olyan helyre, ahol várnod kell, hogy ne pakolj előtte a telefonodra egy jó sorozatot, vagy ne keress rá egyre a neten? Ha egy délutánt, sőt egy napot sem tudsz kibírni a sorozataid nélkül, akkor talán érdemes lenne önmegtartóztatást gyakorolni, még mielőtt baj lenne belőle, hiszen sajnálatos módon a függőség minden esetben függőség, mindegy mi az apropó.
 
1 hozzászólás

Móni • Überbrutál #1 • 1 hónapja, 3 napja

Szeretek sorozatokat nézni, de azért nem ennyire. Nem vagyok függő.