13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Ez a nő évtizedek óta remeteként, egyedül él egy szigeten

2017. július 28.
7.3511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Zoe Lucas egy 67 éves kanadai nő, aki Halifaxban nőtt fel, azonban még 21 éves korában, kezdő kutatóként ellátogatott Sable-szigetére, egy aprócska kis földrészre az óceánon annak érdekében, hogy ott megfigyelje a vadló populációt.

A Daily Mail magazin riportja szerint azonban Zoe annyira beleszeretett a kis szigetbe, ez a szerelem pedig olyan lángoló volt, hogy a nőt semmi más nem érdekelte onnantól kezdve, csak a sziget, ahol 40 éve egyedüli emberként él több száz vadló és több százezer fóka társaságában.


kép'>Ez a nő évtizedek óta remeteként, egyedül él egy szigeten - 2. kép

Zoe szerint ő itt találta meg élete értelmét, ezáltal évtizedek óta minden egyes nap távcsővel figyeli kedvenc lovait, jegyzeteket készít megfigyeléseiből, sőt mi több, alapítványok és támogatók jóvoltából komplett kutatásokat készít.

Ez a nő évtizedek óta remeteként, egyedül él egy szigeten - 3. kép

Sőt mi több, a nő naponta megtisztítja a partot az óceán által idesodort szeméttől. Zoe egyébiránt évek óta el sem hagyta a szigetet, így hetente egy alkalommal repülőgép szállítja ide az ételt, de mióta természetvédelmi terület lett a környék, azóta néhány környezetvédő meglátogatja a nőt, azonban ez jelenti Zoe minden emberi társaságát.

Ez a nő évtizedek óta remeteként, egyedül él egy szigeten - 4. kép


Ez a nő évtizedek óta remeteként, egyedül él egy szigeten - 5. kép