Évekig ajtótámasz volt a kő, amiről kiderült, hogy milliókat ér

Brauny , 2018. október 08.
A Central Michigan University geológus professzora évek óta kínál lehetőséget az embereknek arra, hogy ha érdekes kőzeteket találnak valahol a világon, akkor azt elvigyék hozzá kivizsgálásra, és néha bizony belebotlik igazán érdekes felfedezésekbe is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Nemrégiben például egy rendkívül különleges szikladarabot vitt be hozzá egy a nevét nem vállaló michigani férfi, aki elmondta, hogy legalább 30 éve ajtótámasznak használja a követ, amit Monaliza Sirbescu azonnal megvizsgált, és kiderült róla, hogy egy főként vasból, kisebb részt pedig nikkelből álló kődarab, ami az űrből érkezett.

Az ajtótámasz tehát egy meteorit volt, ami ráadásul a hatodik legnagyobb, mely valaha felbukkant ebben az államban, és így az értéke is egészen jelentős, meghaladja a 100 ezer dollárt, vagyis közel 30 millió forintot ér.

A különös lelet a férfi szerint 1988-ban jutott hozzá, miután megvett egy farmot, és az akkori tulajdonos mesélte neki, hogy a szikladarab a harmincas években hullt alá az égből - méghozzá óriási robajjal. Bár a farmot időközben eladta, a követ vitte magával, és most valóban bizonyítást nyert róla, hogy egy igazi meteorit.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.