8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Európa legidősebb asszonya szerint a nyers tojás a hosszú élet titka

2013. december 02.
2.4491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A hétvége során betöltötte 114.

életévét Európa jelenleg legidősebbnek tekintett asszonya, avagy Emma Morano, aki egy interjú során az egész világgal megosztotta hosszú életének a titkát.

A kiváló egészségnek örvendő korrekorder szerint meg van győződve arról, hogy hosszú életének titka abban a diétában rejlik, amelyet még annak idején orvosa tanácsolt neki, méghozzá 20 éves korában. Ennek értelmében naponta megeszik egy nyers tojást, ami mellett az alvást is fontosnak tartja, hiszen ő már este 7 óra előtt lefekszik, és reggel 6 óra előtt kel csak ki az ágyból.

Emma szerint a nyers tojás mellett minden nap megeszik egy kemény tojást is, amihez megiszik egy pohár tejet is, de elmondása szerint az édességet sem veti meg, sőt a húsféléket sem, így nem igazán osztja korunk fogyókúrás és diétás tanácsait, amelyek hosszú életet ígérnek.

Az asszony egyébiránt 1899-ben született és jelenleg az észak-olaszországi Verbaniában él. Jelenleg őt tekinthetjük az ötödik legidősebb embernek a világon, aki ráadásul kiváló egészségnek is örvend, és még ilyen korosan is képes házimunkát végezni, sőt mi több, aktívan süt és főz is.