18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Érzelmi instabilitást tükröz a gyakori telefonnézegetés

2016. július 21.
3.3151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A texas-i Baylor Egyetem dedikált kutatócsoportja egy friss kutatás alapján bejelentette, hogy azok az emberek, akik túl gyakran néznek rá okostelefonjuk kijelzőjére, azok nem feltétlenül egy fontos hívást vagy üzenetet várnak, hanem éppen ellenkezőleg: a hangulatukat akarják javítani vele.

A szakértők most első ízben tényleges statisztikai összefüggéseket találtak az úgynevezett telefonfüggőség, valamint az érzelmi instabilitás között, ezáltal amennyiben te is gyakran nézel rá telefonodra, akkor érdemes felkutatni annak lelki gyökereit.

A vizsgálatban közel 350, jellemzően 19 és 24 év közötti férfi és nő vett részt, akiket részletes kérdőívekkel vizsgáltak a kutatók.

Ebből kiderült, hogy a mobiljukat letenni képtelenek sokkal hajlamosabbak a depresszióra, az általános rossz kedvre, valamint a szélsőséges érzelmi reakciókra is.

Az egyetem munkatársai a mobilos függőséget egyébiránt a drogfüggőséghez hasonlították, ami szintén azért alakult ki, hogy az emberek javíthassák vele kedélyállapotukat, ezáltal a telefon rendszeres ellenőrzése pontosan hasonló hatást válthat ki.