9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Erő és elegancia - Ismerd meg az Asus ZenBook 3 ultrabookot

2017. február 04.
8.3251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Manapság egyre fontosabb a mobilitás az élet minden területén, ezért sokan keresnek kicsi, kompakt, erős és egyben megbízható notebookot a mindennapi üzleti vagy iskolai tevékenységekhez. Az Asus évek óta igyekszik olyan innovatív megoldásokat alkalmazni, melyek minden igényt maximálisan kielégítenek, ennek köszönhetően született meg a Zenbook család is, mely immáron harmadik generációját éli. Mai cikkünkben megismerheted a ZenBook 3 ultrabookot.


Lenyűgöző elegancia

A ZenBook híres az egyedi és ikonikus Zen inspirálta fonott fém felületről, éppen ezért a mérnökök a ZenBook 3-nál is ezt az megszokott, elegáns dizájnt próbálták követni. A prémium minőség érzetét a külső jegyeken felül az is tovább emeli, hogy az egész gép fémből készült, a szélein pedig arany színű sáv fut végig, ami kiemeli az átlagos ultrabookok mezőnyéből. Hogy teljes legyen az összhang, az Asus logó szintén arany színt kapott, valamint a billentyűzet háttérvilágítása is ebben a színben pompázik.

Erő és elegancia - Ismerd meg az Asus ZenBook 3 ultrabookot - 2. kép

Dizájnja mellett nagyon fontos beszélni a mindösszesen 910 grammos súlyáról, valamint a 11,9 mm-es elképesztő vékonyságáról, ami biztosítja hogy minden táskába - még női retikülbe is! - könnyedén elférjen. A mérnökök a könnyed súly eléréséhez prémium, repülőgép osztályú alumíniumot használtak, mely könnyebb, mindemellett 50%-kal erősebb társainál. A kijelző szuper erős Corning Gorilla Glass 4 üveggel van borítva, mely kétszer vékonyabb, mint a szabványos üvegborítás.

Három gyönyörű színben kapható a ZenBook 3: rózsa arany, királykék és kvartz szürke.

Hihetetlen erő

Az Asus nem csak arra figyelt, hogy könnyű és vékony ultrabookot alkosson meg, hanem arra is, hogy a fém alatt igazi erőművet rejtsen el. Többféle specifikációban lehet a ZenBook 3 készülékeket elérni, az Intel Core i5 processzoroktól kezdve egészen a legújabb i7-es processzorokig, akár 16 GB-os RAM-mal. A tárhelyet akár 1 TB-os SSD-vel is lehet kapni. Ha egyszerűen akarjuk leírni, mit is jelent ez: jelenleg a laptopok csúcsát.

Erő és elegancia - Ismerd meg az Asus ZenBook 3 ultrabookot - 6. kép

A ZenBook 3 ultrabookok USB-C porttal vannak ellátva, aminek köszönhetően alig 2 óra alatt 100%-ra fel lehet tölteni a készüléket, amely aztán akár 8 órán keresztül is képes kiszolgálni az embert. Így egy feltöltéssel egész napon át tartó munkát biztosít a hiperkönnyű ultrabook. A száraz specifikáció nálunk a mindennapi életben azt jelentette, hogy a reggel töltőről levett gép folyamatos használat mellett délutánig nem kért töltést, de ha az ember csak szövegszerkesztőt használ vagy épp böngész, akkor akár estig kitolható a megszakítás nélküli működés.

Extrákkal felszerelve

Adataink védelme érdekében a touchpad-ba egy ujjlenyomat érzékelő került, amivel könnyedén beléphetünk Windows-os felületünkre anélkül, hogy különböző jelszavakat vagy PIN kódokat kellene bepötyögni. Ez egy nagy könnyítés a mindennapi életben, hiszen azonnal munkára kész a kis eszközünk: a ZenBook-ot felélesztve egy ujjérintéssel máris használhatjuk számítógépünket.

Erő és elegancia - Ismerd meg az Asus ZenBook 3 ultrabookot - 4. kép

Az Asus nem csak a dizjánra és a teljesítményre gondolt, hanem a tökéletes hangzásra is, melyet a Harman Kardonnal együttműködve alkotott meg. Négy különálló, magas minőségű hangszóró gondoskodik a mozi minőségű, torzításmentes hangzásról. Az ember nem is gondolná hogy egy ilyen kis méretű eszköz mennyire jól használható például filmnézésre, pedig így van. A kiváló minőségű kijelzőnek és a méreteihez képest erőteljes hangzásnak köszönhetően egész jó kikapcsolódást tud nyújtani laptopunk.

Ha pedig ez a sok extra nem lenne elég, akkor jöjjön a csúcs: a dedikált ZenBook 3 tok biztosan elnyeri bárkinek a tetszését! A csomagolásban ugyanis még egy kiváló minőségű tok is található, mely kifejezetten a ZenBook 3 ultrabookokra lett tervezve, nagyszerűen simul rá a készülékre.

Erő és elegancia - Ismerd meg az Asus ZenBook 3 ultrabookot - 5. kép

A ZenBook 3-hoz egy külön megvásárolható univerzális dokkoló is kapható, melyen USB 3.0, HDMI, VGA, RJ45 LAN és egy 3 az 1-ben SD kártya olvasó is található. A dokkolónak köszönhetően szinte bármit rácsatlakoztathatunk az ultrabookra, legyen szó egy egyszerű Pendrive-ról vagy egy monitorról. Szükségünk is lesz a kiegészítőre, hiszen enélkül az egyetlen USB Type-C portnak köszönhetően nem tudunk egyszerre tölteni és mondjuk külső monitort csatlakoztatni.

ZenBook 3, amiért mi szeretjük...

A ZenBook 3 egy tökéletes társ lehet mindazok számára, akik szeretnek kötöttségek nélkül élni, szeretnek mindig online lenni és egy olyan megbízható társat keresnek, amivel könnyedén vehetik a mindennapi akadályokat. Könnyű, elegáns és emellett teljesítménye is kitűnik társai közül. Üzletasszonyok vagy egyetemisták számára is tökéletes választás az Asus ZenBook 3 ultrabookja, amit mindenkinek őszintén ajánlunk.
6 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 9 hónapja és 23 napja

meglepett smiley de szép laptop. Az enyim már nagyon régi és szeretném lecserélni, de várok valami jó akcióra. Erre például szívesen lecserélném.

válasz erre

moni1294

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

Te jó ég milyen vékony. meglepett smiley Hihetetlen milyen gépeket csinálnak manapság.

válasz erre

Edit90

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

Álomgép, minden tekintetben. Gyönyörű és apró. Imádom, csak még egy kicsi hiányzik hogy végre birtokoljak egyet! mosolygó smiley

válasz erre

eperjam

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

Gyönyörű gép! meglepett smiley

válasz erre

Minoni

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

Eszméletlenül jól néz ki. Már nézegettem karácsony környékén, de picit drágának találom, de talán lejjebb megy egy picit az ára és akkor tuti megveszem. Álomszép.

válasz erre

Babóca

7 éve, 9 hónapja és 25 napja

Szép laptop nagyon. Elfogadnám.

válasz erre