19 °C
borús égbolt
2024. április 16., kedd
Csongor

Emilia Clarke, a Trónok harca sztárjának élete

2017. július 22.
8.6611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Emilia Clarke nevét az utóbbi néhány évben fénysebességgel ismerték meg a sorozatrajongók, hiszen a Trónok harca egyik központi karaktereként hatalmas fehér hajával rengeteg ember, főként férfiak szívébe lopta be magát. Mivel nagy felhajtás mellett a minap elindult a sorozat hetedik évada, ezért úgy határoztunk, hogy vetünk egy pillantást a fiatal színésznő rövid, de annál tartalmasabb pályafutására.


Emilia Clarke tősgyökeres brit állampolgárként, Londonban született 1986. október 23-án, majd Berkshire-ben nevelkedett fel. Édesapja színházi hangmérnökként, édesanyja pedig üzletasszonyként kereste a kenyerét. A kis Emiliának egy öccse született - ő politikusnak készül jelenleg is -, és már egészen korán, alig 3 esztendősen elkezdett érdeklődni a színjátszás után, miután édesapja munkájának köszönhetően látta a Show Boat musicalt. Nem is volt kérdéses számára, hogy az általános iskola és a középiskola után a londoni Drama Centre-ben folytatja tanulmányait, ahol 2009-ben végzett.

Emilia Clarke, a Trónok harca sztárjának élete - 2. kép

Emilia először csak álmodott a filmvászonról, így mint a legtöbb csillag, úgy ő is színházban kezdett el dolgozni. Két nagy színdarab is köthető a nevéhez a St. Edwards-ban, további tíz a Drama Centre Londonban, majd a Company of Angels színháznál. Mindig is tudta azonban, hogy nem szeretne színházban megöregedni, ezáltal folyamatosan meghallgatásokra járt, mígnem 2009-ben megtört a jég, és a Doktorok sorozat egyik epizódjában eljátszhatta Saskia Mayer szerepét.

Ez komoly önbizalmat adott a feltörekvő színésznőnek, és egyre komolyabb produkciókat kezdett megpályázni, így 2010-ben már a Jurassic támadás című filmben láthattuk viszont őt, ahol Savannah karakterét alakította. Az igazán átütő sikerre pedig nem is kellett sokat várnia, hiszen még 2010-ben konkrétan az ölébe hullott Daenerys Targaryen szerepe az HBO által készített Trónok harca sorozatban. Azért hullott az ölébe a szerep, mert eredetileg Tamzin Merchant, egy másik brit színésznő alakította volna a sárkányok anyját, ő azonban máig ismeretlen okokból nem vállalta a szerepet, így a második jelölt, Emilia Clarke kapta meg azt.

Emilia Clarke, a Trónok harca sztárjának élete - 3. kép

Nevét és arcát egy világ ismerte meg ezek után, a Trónok harca ugyanis fogalommá vált, így a második évad lepörgése után, 2013-ban még Emmy-jelölést is kapott a legjobb női mellékszereplő kategóriájában. A sorozat mellett a színésznőre azonban Hollywood is felfigyelt, így 2013-ban csak egy hajszál választotta el attól, hogy James Franco oldalán szerepeljen - a filmet sajnos idő előtt törölték -, de 2015-ben nagyon fontos szerepet játszott a Terminator: Genisys-ben, ahol a fiatal Sarah Connor-t alakította. A színésznő még csak 30 éves, így előtte az élet, a Trónok harca után pedig szinte biztos, hogy rengeteg nagy produkcióban láthatjuk majd viszont, így érdemes lehet megjegyezni a nevét.
2 hozzászólás

Sandy

7 éve, 3 hónapja és 22 napja

Ha ügyes lesz, akkor biztosan lesz majd komoly állása ezután is.

válasz erre

Minoni

7 éve, 3 hónapja és 23 napja

Jó színésznő. Nagyon bírom.

válasz erre