13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Előzetesen kell regisztrálnia annak, aki a Plitvicei-tavakat meglátogatná

2019. május 08.
9.1341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az elmúlt években nagyon megnövekedett a látogató szám Horvátország egyik legszebb nemzeti parkjánál, így az üzemeltetők úgy döntöttek, hogy egy új beléptetési rendszert vezetnek be, mellyel előre jeleznünk kell, hogy mikor érkezünk a tavakhoz.

A jövőben a Plitvicei-tavakhoz érkező látogatóknak legalább két nappal előtte regisztrálnia kell magát a Nemzeti park hivatalos oldalán, ahol meg kell adnia az utazás időpontját valamint azt is, hogy a park melyik bejáratán szeretne majd bemenni.

Fontos, hogy az érkezés időpontját megfelelően adjuk meg, ugyanis ha például péntek 12:00 írunk a regisztrációnál, akkor legfeljebb 13:00-ig meg kell vásárolnunk a belépőjegyeket.

A Plitvicei-tavak területére naponta 10 000 látogató léphet be, így a park üzmeletetői azt javasolják, hogy minél előbb regisztráljunk, nehogy a helyszínen derüljön ki, hogy nem léphetünk be. Minderre azért van szükség, hogy megóvják a természetet a rengeteg látogatótól.
Nemzeti park hivatalos oldalán, ahol meg kell adnia az utazás időpontját valamint azt is, hogy a park melyik bejáratán szeretne majd bemenni.'>