9 °C
enyhe eső
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Elképesztően negatív hatással vannak a tinédzserekre a videoklipek!

2015. október 04.
2.0631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A belga Leuven Katolikus Egyetem legfrissebb kutatásából egészen meglepő részletek derültek ki azzal kapcsolatban, hogy a modern videoklipek milyen hatást gyakorolnak a tinédzserekre.

Mint kiderült, a manapság vetített videoklipek szexuálisan annyira túlfűtöttek, hogy a kamaszok azt hiszik egymásról, hogy sokkal aktívabbak társaik a szexuális életben, mint ők, éppen ezért kimondva, vagy kimondatlanul, de idejekorán olyan helyzetekbe hajszolják bele magukat - például egy elhamarkodott szexuális aktus -, amire még egyáltalán nincsenek felkészülve.

A kutatás szerint azok a tinédzserek - főként inkább a fiúk -, akik több időt töltenek el mai klipek nézésével, sokkal nagyobb eséllyel kezdenek idejekorán szexuális életet, mint többi ismerősük, mert azt feltételezik, hogy kortársaik a valósnál sokkal aktívabbak ezen a téren.

A szakértők szerint a média, de főként a videoklipek egyre gyakrabban állítják be a nőket szexuális tárgyakként, ami rossz hatást gyakorol a felnövekvő generáció intim életére.