9 °C
enyhe eső
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Elképesztő - A részeg tinik országa lettünk!

2013. december 03.
2.2821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egy egészen elképesztő kutatás ütötte fel a fejét nemrégiben a világhálón, az OECD nemzetközi szervezet kimutatása szerint ugyanis a részeg tinédzserek országa lettünk, a 15 éves magyar fiataloknak ugyanis több mint a harmada már legalább kétszer berúgott életében.

A megkérdezett 15 éves fiatalok esetében a fiúknak 44, a lányoknak pedig 35 százaléka ivott már annyit, hogy emlékezetkiesése is volt.

Mivel hazánkban jelenleg mintegy 50-50 ezerre tehető a 15 éves fiúk és lányok aránya, ezért ebből kiszámítható, hogy körülbelül 40 ezer, 15 évnél fiatalabb magyar tinédzser volt már legalább teljesen részeg élete során.

Egészen elképesztők továbbá azok az adatok is, amelyek az elfogyasztott alkoholok minőségéről és változatosságáról szólnak, hiszen a magyar fiatalokra jellemző, hogy bármiből és bármennyit megisznak, a lényeg, hogy hatása legyen.

A Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályára egy átlagos hétvégén általában 10-15 fiatal kerül be ittasan, és csak az idén már a magyar tinédzserek harmada legalább egyszer lerészegedett már, ami azt jelenti, hogy még az orosz fiatalok is visszafogottabbak hazai kortársaiknál.