Elindult az idei golf szezon! Ellátogattunk a Zala Springs Golf Resortba.

Mariann , 2019. március 17.
Március első hétvégéjén hivatalosan is elindult a 2019-es golf szezon, melynek alkalmából több száz golfos lepte el hazánk egyik legkiemelkedőbb, 18 szakaszos golfpályáját Zalacsányban. Ez alkalomból a Női Hírek stábja is ellátogattott a Zala Springs Golf Resortba, ahol nem csak a golfozás alapjait sajátíthattuk el, de Sztana Ferenc séf főzőiskoláját is kipróbálhattuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


2015-ben nyitotta meg kapuit Zalacsány dimbes-dombos övezetében, 160 hektáron Közép-Európa egyik legszínvonalasabb és legszebb golfpályája, melyet a világhírű tervező, Robert Trent Jones Jr. álmodott meg. A tavakkal és homokos részekkel tarkított 18 szakaszos bajnoki pálya hamar a golfozók kedvencévé vált - mely köszönhető a híres golfpályatervezőnek is -, tavaly több mint tízezer golfozó játszott rajta. Idén pedig közel 16.000 vendéget várnak a Resort üzemeltetői.

160 hektáron terül el a golfpálya

160 hektáron terül el a golfpálya


A golfpálya mellett folyamatosan épülnek a luxusapartmanok, melyeket befektetési céllal bárki megvásárolhat. A következő években pedig még tovább fog fejlődni a komplexum, így például lesznek éttermek, bevásárlóközpontok, boltok és egy prémium wellness központ is, mely a tervek szerint már idén megnyitja kapuit. De egyelőre csak a prémium szálláshelyek foglalhatók, továbbá golfozásra, golftanulásra van lehetőség vagy részt vehetünk Sztana Ferenc séf főzőkúrzusain is.

A golfpálya mellett, a klubházban működik a komplexum első étterme, melynek executive séfje Sztana Ferenc. A séf úr konyhája évek óta híres különleges fogásairól, ugyanis szereti a helyi gasztronómia jellegzetességeit beleépíteni menüjébe. Ennek köszönhetően, az étlapon szinte folyamatosan szerepel a dödölle, mely kizárólag zalai burgonyából készül, de a reggelinél felszolgált sajtokat is egy helyi termelőtől vásárolják. Az ide érkező vendégek nagyon kedvelik a magyar konyhát, ezért is válogatja meg a séf úr azt, hogy honnan és mit vásárol, valamint mi kerül az étlapra.

Sztana Ferenc séf úr vezeti az étteremi részleget

Sztana Ferenc séf úr vezeti az étteremi részleget


A Zala Springstől néhány kilóméterre elhelyezkedő Nemesbükben találjuk Korosa András Korosajt műhelyét, ahol kiváló minőségű kézműves sajtok készülnek. Andrásnak több tehene is van, akiket csak B-betűs névvel nevez el. A rövid túránkon megismerkedtünk Borókával, a szelíd jersey tehénnel, aki a Zala Springs örökbefogadott tehene és csak az ő tejéből készült sajtokat szolgálják fel az étteremben.

A helyi Korosajt Műhelyből érkeznek a finom sajtok

A helyi Korosajt Műhelyből érkeznek a finom sajtok


Ha valaki kedveli a különleges gasztronómiai élményeket, akkor mindenképpen látogasson el Sztana Ferenc séf úr egyik Főzőiskolájára, ahol elsajátíthatjuk az igazi zalai dödölle elkészítését. Természetesen a főzőiskola tematikája folyamatosan változik, így mindig más-más ételeket készíthetnek el a résztvevők a séf úr mellett. Az elkészült ételeket pedig egy gyönyörű kilátás mellett el is fogyaszthatják a vendégek.

Megkóstolhatjuk a híres zalai dödöllét is

Megkóstolhatjuk a híres zalai dödöllét is


A kedvező időjárásnak köszönhetően már márciustól vár mindenkit a gyönyörű környezetben elhelyezkedő Zala Springs Golf Resort, ahol bárki elsajátíthatja a golfozás alapjait, vagy ha már profi vagy, akkor végig mehetsz a 18 szakaszos prémium golfpályán. Azok se csüggedjenek, akik nem kedvelik a sportot, hiszen számukra különleges gasztronómiai élmény vár. Vagy akár ellátogathatnak a közeli Batthyány Kastályszálló Wellnessrészlegébe is.

Mindenkit vár a Zala Springs Golf Resort

Mindenkit vár a Zala Springs Golf Resort


Drón felvételeket készítette: dronerz.hu
 
3 hozzászólás

hemberender • Hiperaktív #3 • 3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Wow! Igen színvonalas a pálya és ahogy látom a komplexum maga is.

becky • Messiás #2 • 3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ejha ez nagyon menő hely.

regeena • Pipi #1 • 3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Szép hely nagyon.