18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Elhuny Givenchy, a legendás divattervező

2018. március 13.
7.0611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#91 éves korában elhunyt Huber de Givenchy, az ismert francia divattervező, aki a múltban olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Audrey Hepburn vagy Jackie Kennedy, ruhái pedig alapjaiban határozták meg az ötvenes és hatvanas évek divatját.

Givenchy halálhírét Philippe Venet hozta nyilvánosságra, aki szerint a legendás tervező szombaton éjszaka, álmában, nyugodt körülmények között hunyt el Párizshoz közeli reneszánsz kastélyukban.

A híres divattervező pályafutása meglepően fiatalon indult, már 25 évesen saját divatháza volt, Audrey Hepburn oldalán pedig elképesztően híres kollekciókat mutattak be, így például az Álom luxuskivitelben fekete ruhája olyan ikonikussá vált, hogy ma szinte minden nőnek van belőle otthon egy másolat.

A legtöbb divatdiktátorhoz hasonlóan persze Givenchy sem tudta évtizedekig megőrizni sikereit, hiába próbálkozott parfümökkel, majd a hatvanas évektől férfi kollekciókkal is, a nyolcvanas évek végén eladta szalonját, a kilencvenes évek óta pedig teljesen visszavonultan élt.