2019. január 17., csütörtök • Antal, Antónia

Elhuny Givenchy, a legendás divattervező

Brauny , 2018. március 13.
91 éves korában elhunyt Huber de Givenchy, az ismert francia divattervező, aki a múltban olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Audrey Hepburn vagy Jackie Kennedy, ruhái pedig alapjaiban határozták meg az ötvenes és hatvanas évek divatját.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Givenchy halálhírét Philippe Venet hozta nyilvánosságra, aki szerint a legendás tervező szombaton éjszaka, álmában, nyugodt körülmények között hunyt el Párizshoz közeli reneszánsz kastélyukban.

A híres divattervező pályafutása meglepően fiatalon indult, már 25 évesen saját divatháza volt, Audrey Hepburn oldalán pedig elképesztően híres kollekciókat mutattak be, így például az Álom luxuskivitelben fekete ruhája olyan ikonikussá vált, hogy ma szinte minden nőnek van belőle otthon egy másolat.

A legtöbb divatdiktátorhoz hasonlóan persze Givenchy sem tudta évtizedekig megőrizni sikereit, hiába próbálkozott parfümökkel, majd a hatvanas évektől férfi kollekciókkal is, a nyolcvanas évek végén eladta szalonját, a kilencvenes évek óta pedig teljesen visszavonultan élt.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!