2019. január 20., vasárnap • Fábián, Sebestyén

Egy portugál faluban újévi szokás, hogy cigiztetik a gyerekeket

Brauny , 2018. január 11.
Megdöbbentő és egyben bizarr újévi, egészen pontosan vízkereszthez kötött hagyományról olvashattunk a minap a Sky News beszámolójából, akik felidézték előttünk, hogy létezik egy aprócska portugál falu, név szerint Vale de Salgueiro, ahol az említett alkalomból cigarettát adnak a gyerekeknek.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A lapnak nyilatkozó Carlos Cadavez, a helyi plébános szerint nem tudni, hogy a hagyomány honnan eredeztethető, egyáltalán miért csinálják, de ebben az időszakban 2-3 napon át a gyerekek pofonosztás nélkül rágyújthatnak és annyit cigizhetnek, amennyit csak akarnak.

A plébános elmondta, hogy nem várja el senkitől, hogy megértse a hagyományt, sőt azt is elfogadja, ha emiatt rossz embereknek tartják őket, de szerinte nincs semmi rossz ebben, hiszen a kicsik bár több doboz cigit is elpöfékelhetnek ilyenkor, ellenben többségük nem tüdőzi le, és az év többi részén rá sem gyújt.

A fura szokást Jose Ribeirinha kürtölte szét a világon, aki könyvet írt a kis falu furcsa szokásáról, amivel kapcsolatban kiemelte, hogy a településen pontosan ugyanakkora a felnőtt dohányosok száma, mint máshol, így a különös szokás semmiben sem befolyásolja negatívan az embereket.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!