6 °C
tiszta égbolt
2024. március 19., kedd
József, Bánk

Egy kutatás szerint a szeptemberben született emberek a legokosabbak

2017. szeptember 20.
6.0301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Érdekes kutatási anyagot hozott nyilvánosságra a National Bureau of Economic Research-re hivatkozva az Independent magazin, amiből kiderült, hogy a statisztikai adatok szerint okosabbak és jobban is teljesítenek az iskolában azok az emberek, akik szeptemberben születtek.

A kutatás során több mint 1,2 millió 6 és 15 év közötti diákot vizsgáltak meg a tanulmányi eredmények alapján, és azt találták, hogy minden egyes korosztályban azok a gyerekek érték el a legjobb eredményeket, akik szeptemberben születtek.

Mielőtt bárki valami misztikumot vél felfedezni, gyorsan hozzátennénk, hogy a dolog hátterében az évvesztesség kérdése állhat, hiszen az amerikai oktatási rendszer szerint egy osztályban rendszerint a szeptemberi gyerekek szoktak az osztály legidősebbjei lenni, vagyis sokkal érettebbek, mint például a lényegesen rosszabbul teljesítő augusztusiak.

A tanulmány szerzői szerint bár bizonyára rengeteg tényező hatással van a gyermekek tanulmányi eredményeire, azonban a statisztika bizonyítja, hogy ha a szülők egy évvel később engedik iskolába az apróságot, akkor az mindenképpen sokkal jobban teljesít majd.