9 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Egy komplett falut elárvereztek Németországban

2017. december 11.
22.1971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha nem is páratlan, de túlzás nélkül elképesztő dolog történt néhány nappal ezelőtt Németországban, ahol 140 ezer euróért elárvereztek egy komplett német falucskát, név szerint Alwine-t.

A Berlintől délre fekvő kis település azért jutott erre a sorsra, mert a városiasodás miatt teljesen eltűntek a fiatalok, ezáltal mindössze 20 nyugdíjas lakja, és miközben a házak roskadoznak, az utak is rossz állapotban vannak, és az egész falu úgy fest, mintha valahol Kelet-Európában és nem is Németországban lenne.


kép'>Egy komplett falut elárvereztek Németországban - 2. kép

A kis falut annak idején egy brikettgyár húzta fel munkástelepként még az NDK-s időkben, de amikor az ország újra egyesült, a lakosok egy jó része azonnal elköltözött, és a folyamat azóta is zajlott. Bár egy testvérpár 17 éve felvásárolta a falut, azonban ők sem tudtak csodát tenni vele, így most nekik is lépniük kellett.

Egy komplett falut elárvereztek Németországban - 3. kép

Ezért ismét eladósorba került a település, amit licitre bocsájtottak, és bár csak egyetlen licitáló tett ajánlatot, de ő 140 ezer euróért megszerezte a szellemfalut, ám hogy mi a célja vele a rejtélyes ismeretlennek, az egyelőre nem derült még ki.