13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Egy forintod sincs még karácsonyra? Adunk pár tippet, hogy mivel spórolj!

2020. október 28.
18.4941
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A koronavírus-helyzet miatt nagyon sok ember, nagyon sok család került rendkívül nehéz helyzetbe. Azok is ide sorolhatók, akik nem veszítették el a munkájukat és ugyanúgy keresnek, mint év elején, hiszen az elmúlt hónapokban elképesztő mértékben drágultak az élelmiszerek, csakhogy ezt rendszerint nem verik nagy dobra sehol sem. Csakhogy a mindennapi élet drágulásával bizony sokaknak nagy fejtörést okoz a közelgő karácsony, egészen pontosan az, hogy miből tegyenek félre azért, hogy szeretteiket meg tudják lepni legalább egy kis aprósággal. Ha te is bajban vagy, adunk pár spórolós tippet!



Egy forintod sincs még karácsonyra? Adunk pár tippet, hogy mivel spórolj! - 2. kép

A fémpénzt mindig vedd ki a tárcádból!

Egy stílusosan olcsó, általunk kipróbált tippel indítanánk arra az esetre, ha másfél hónap alatt elő kellene kerítened legalább némi pluszt a karácsonyi bevásárláshoz. Nem is gondolnád, de nagyon sok ezrest meg tudsz spórolni abban az esetben, ha a pénztárcádba kerülő fémpénzt állandóan kiveszed a tárcádból és félreteszed egy perselybe. Tegyük fel, csak hetente kétszer jutsz el bevásárolni, és minden alkalommal legalább ezer forintnyi fémpénzt kapsz vissza. ha ezt egy hónapon át kiveszed, tehát heti kétezer forinttal kalkulálva, egy hónap alatt már 8 ezer forinttal bővítheted a karácsonyi büdzsét.

Készíts költségvetést!

Nagyon sokat spórolhatunk abban az esetben, ha költségvetést készítünk a kiadásainkról és a bevételeinkről. Tegyük fel, hogy keresünk nettó 200 ezer forintot - ami itthon nagyjából egy átlagos keresetnek tekinthető -, és ebből megpróbálunk hónap végére valahogyan megspórolni 20 ezret, ami nem lesz ugyan egyszerű még akkor sem, ha egyedülállók vagyunk, de ha leírjuk, hogy mire és mennyit fogunk költeni például az előttünk álló hónapban, akkor ez bizony könnyebben összejöhet, mint gondolnánk. Csak tervezés kérdése az egész!

Egy forintod sincs még karácsonyra? Adunk pár tippet, hogy mivel spórolj! - 3. kép

Vedd számításba, hogy miből tudnál engedni!

Ahhoz, hogy spórolni tudj, nyilvánvalóan le kell majd mondanod valamiről, illetve valamikről hozzá. Vegyük tehát számításba, hogy melyek azok a dolgok, melyek elengedhetők legalább egy időre. Példának okáért nem ér rá karácsony után fodrászhoz vagy manikűröshöz menni? Esetleg kimaradhat egy vásárlós nap, ahol úgyis csak megint vennénk egy halom göncöt, amit soha nem veszünk majd fel? Nyilván nehezebb a dolgunk, ha a fizetésünk annyira ki van centizve, hogy alig fedezi az alapvető kiadásainkat, de ilyenkor is megoldható, például éttermi menü helyett házilag készített ebéddel, az édességről való lemondással és így tovább.

Adj el pár dolgot!

Hogy hiába számolgatsz, egyszerűen képtelen vagy úgy malmozni a fizetéseddel, hogy abból kijöjjön néhány ezer forint karácsonyig? Akkor sajnos drasztikus módszerekre van szükséged! Gyorsan túrd fel a gardróbodat, válogass össze pár ruhát, amit korábban még soha nem hordtál, esetleg csak ritkán, és nagy valószínűséggel nem is lesz rajtad a jövőben, majd menjenek fel a Facebook Marketplace-re, illetve más olyan felületre, ahol eladhatod őket. Ezzel juthatsz a leggyorsabban pénzhez!
1 hozzászólás

moni1294

3 éve, 8 hónapja és 8 napja

Ez a karácsony talán kicsit más lesz mint az eddigiek voltak. Szerencsére nagyon nem kell spórolni, de idén szeretnék minél jobb ajándékokat vásárolni.

válasz erre