14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Ebből tárazz be magadnak nőként, ha jön a koronavírus második hulláma

2020. június 17.
13.7521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Sajnos egyre több helyről hallani, hogy nem úsztuk meg ilyen könnyedén a koronavírus-járványt. Bár hazánk a fertőzöttek és az elhalálozások számát tekintve kifejezetten jó eredményekkel zárt az átlaghoz mérten, azonban sokan félnek attól, hogy ősszel új erőre kap a kórokozó, és ismét hetekig be kell majd zárkóznunk, illetve különféle korlátozásokat betartanunk ahhoz, hogy újra visszatérhessen az élet a normális kerékvágásba. Érdemes azonban most felkészülni rá, így nőként az alábbi dolgokból mindenképpen tárazz be magadnak őszig!


1. Hajfesték

Hogy mi volt a legtöbb nő problémája áprilisban? Leginkább az, hogy nem jut el a fodrászhoz vágatni és festetni. Bár sokan megpróbálták a vágást, abból bizony katasztrófa lett, így ezt a részt ne nagyon erőltessük, inkább váltsunk kevésbé gondozásigényes frizurára, vagy augusztus végén menjünk, és vágassunk jó rövid hajat, így biztosan kihúzzuk akár hónapokig is. Hajfesték viszont legyen nálunk bőséggel, hiszen szükség esetén azt természetesen mi magunk is tudjuk használni, így legalább a kellemetlen lenövéseket meg tudjuk szüntetni, habár erre ma már vannak speciális festék spray-k is, érdemes lehet ilyesmit szintén betárazni egyet-kettőt.

Ebből tárazz be magadnak nőként, ha jön a koronavírus második hulláma - 2. kép

2. Sminkelési és manikűrözési alapismeretek kezdőknek

A fodrász mellett a sminkes és a manikűrös hiányzott a legtöbb nőnek idén tavasszal a leginkább, így itt az idő, hogy egy kicsit elmerüljünk ezeknek a tudományoknak a rejtelmeiben. Nyilván nem kell profivá válnunk, de azért valami alapok legyenek, szerezzünk könyveket, mentsünk le pár oktatóvideót és egyebeket ahhoz, hogy ha megint beüt a világvége hangulat, akkor legalább a körmünket és a sminkünket rendbe tudjuk tenni, hiszen az máris egy sokkal jobb közérzetet ad nekünk.

3. Tampon + betét + WC papír

Hölgyeknél alapvető dolog ugyebár, rendszerint mindig van is otthon tartalékba, hiszen jöhet meglepetés bármikor, de ha ismét karantént vezetnek be, előfordulhat hogy az ilyen alapvető tisztasági eszközökből hiány lesz a boltok polcain. A bevásárlási korlátozások pedig tovább nehezíthetik a dolgunkat, ezáltal legalább 2-3 hónapra előre azért tárazzunk be ebből. Akárcsak WC papírból, ha nem maradt még az előző adagból...

Ebből tárazz be magadnak nőként, ha jön a koronavírus második hulláma - 3. kép

4. Őszi ruhakollekció

Ha bezárnak az üzletek, akkor nehézkesen tudunk felkészülni az őszre, esetleg a kora téli időjárásra, ezért ha szeretünk úgy vásárolni, hogy látjuk, kézbe fogjuk, sőt felpróbáljuk az adott ruhaneműt, akkor érdemes augusztus végére, legkésőbb szeptember elejére beütemezni a nagy őszi ruhatár megújítását, ellenkező esetben könnyedén futhatunk váratlan helyzetekbe, és be kell érnünk a tavalyi ruháinkkal. Nyilván több is veszett Mohácsnál, de azért na, a vírushelyzet ellenére is lehetünk csinosak.

5. Olyan dolog, ami a karanténidőszakban a leginkább hiányzott

Készítsünk listát, ha kell, de állítsuk össze magunknak, hogy a tavaszi karanténhelyzetben milyen dolgok hiányoztak számunkra kiemelkedően. Valakinek a könyvek, másoknak a pattogatott kukorica, megint valakinek a kedvenc étterméből egy fogás. Ezeket be lehet szerezni előre, ételt le lehet fagyasztani például, így érdemes készülni ilyesmivel, hiszen jelentős mértékben feldobhatják a napjainkat ezek az apróságok.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

4 éve, 24 napja

Fertőtlenítőt már vettem, mert most legalább nem arany árban vannak.

válasz erre

Linda

4 éve, 1 hónapja és 8 napja

Vitamin, alkoholos kézfertőtlenítő és élesztő. Én ezekből táraztam be, meg vettünk húst amit lefagyasztottunk. De remélem már nem lesz több ilyen pánik.

válasz erre