7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Dráva Hotel Thermal Resort 4*, Harkány - szállodateszt

2014. április 19.
4.7421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Pécstől mindössze 25, Villánytól pedig 22 km-re fekvő Harkányban, a híres harkányi gyógyvíz forrásaira épített fürdő közvetlen szomszédságában található a 4*-os Dráva Hotel Thermal Resort. A beltéri wellness részlegének és kültéri teniszpályáinak köszönhetően önmagában is kellemes kikapcsolódást nyújtó 88 szobás Dráva Hotel az Arborétumtól nem messze, a város központjában fekszik. A 7 lakosztályból, 14 superior és 67 classic szobából mi egy superiorban élvezhettük az ott töltött hosszúhévégét.


-
Jelen cikkünkkel újabb sorozat veszi kezdetét, amiben hónapról hónapra különböző szállodákat látogatunk majd meg, hogy élesben, vendégként teszteljük azokat. Nem csak magát a hotelt és annak szolgáltatásait szemlézzük, hanem bejárjuk az adott szállás környezetét, megnézzük a látványosságokat is, valamint betekintést nyújtunk a hely sajátosságaiba is.


A recepció mellett található a lobby és a bár is

A recepció mellett található a lobby és a bár is


A Dráva Hotel szobáival kapcsolatban fontos tény, hogy több szállodával ellentétben a legkisebb szobája is 20 nm, de a classic szobák nagy része 25-29 nm közötti területen várja a vendégeket, a térelválasztóval szerelt, hálóból és nappaliból álló superiorok pedig 40 nm-esek.

A szobák mindegyike légkondicionált, a falba épített levegőbefúvó viszonylag halkan működik, aludni is lehet mellette, átlagos hőmérséklet mellett nem zavaró. Minden szobában egyedileg szabályozható a hőmérséklet. A tévécsatornák kínálata nem kiemelkedő, néhány magyar csatorna mellett német, angol és francia nyelvű adások foghatók. Az elmaradhatatlan minibár csendes, megfelelően hűti az italokat és nem is drága.

A szobák mágneskártyával működnek, a folyosón automata világítás dolgozik.

Nagyszerűen felszerelt fürdőszoba

Nagyszerűen felszerelt fürdőszoba


A wellness részleg jelentős részét az önállóan működtethető elemekkel felszerelt élménymedence, valamint a több férőhelyes körjakuzzi foglalja el, a mellette lévő pihenőágyakkal körbevéve. A medencéken kívül a részleget két szauna, gőzkabin, egy hat ülőhelyes sószoba és az infraszaunák mellett a viszonylag szerényen felszerelt konditerem teszi teljessé.

Az élménymedence elemei egyenként aktiválhatók gombnyomással, ami elég ritka és egyébként nagyszerű dolog, hiszen nem vagyunk sem időhöz sem az üzemeltető személyzethez kötve ha bármit használni szeretnénk - bármikor szabályozhatjuk önmagunk, amihez csak kedvünk van. Ez alól kivételt képez a jakuzzi, amit a személyzet kapcsol be, azonban nagyon pozitív, hogy szinte állandó jelleggel tartozkodik úszómester a részlegben és külön kérés nélkül üzemelteti szinte állandóan a pezsgőfürdőt.

Az élménymedencében magunk irányítjuk az elemeket

Az élménymedencében magunk irányítjuk az elemeket


A két szauna között néhány fok hőmérséklet eltérés van, így választható a kevésbé forró 75-85 és a 80-90 fokos is, ki mit szeret illetve bír. Csobbanó, merülőmedence nincs, azonban dézsa van, amivel nagyszerűen hűthetjük a felhevült testet, természetesen a zuhanyzók is rendelkezésre állnak. A gőzkabin nem csak időnként tolja a gőzt, gyakorlatilag állandóan működik, ami újabb kellemes csalódás volt. Természetesen a kabinban tus is van.

A napozóterasz ottlétünk alatt még nem üzemelt, mert bár ki lehetett menni, de nem volt még rendbetéve. Azonban az így is látszott, hogy a nagy nyitott tér legalább 15 embernek ad helyet. A teraszon zuhanyzók is rendelkezésre állnak.

A wellness részleg talán legfájóbb pontja a nyitvatartási idő, minden nap reggel 8 és este 20 óra között van nyitva, pedig legalább hétvégén lehetne hosszabb nyitvatartás és éjszakai fürdőzés. A vacsora után egy kellemes jakuzzi nagyszerű élmény lenne.

A szálloda külső területén a teniszpálya és a homokkal szórt strandröplabda pálya mellett játszótér és park is található. A teniszpálya nem ingyenes, viszont az 1500 Ft-os óránkénti díj nem számít drágának.

A sókabin látványnak is szép, megnyugtató

A sókabin látványnak is szép, megnyugtató


Az étterem négy részből áll, a szálloda töltöttségétől függően nyitják őket meg. A központi étkezőben található a büférészleg, ahol a félpanzió részeként reggelenként sztenderd ételek választhatók, minden nap állandó és részben változó menüvel egyaránt. A három-négy féle pékáru mellett mindig volt friss péksüteményből legalább kétféle, ezek mellett rántotta, sültkolbász vagy virsli és a helyi termelők által szállított hideg felvágottak kapnak helyet. A müzli, kávé és tej mellett dzsemek, vaj, gyümölcsök, joghurt kapnak állandóan helyet.

A vacsora az ott töltött három esténken minden nap más és más volt, a csirkétől kezdve a cordon bleu-n át a különböző tengeri halakig mindenféle ízzel találkoztunk. A kétféle leves mellett ötféle főétel volt. A desszertek kiválóak és frissek, nem lehetett panaszra ok egyszer sem. Az üdítőkön kívül víz is iható és természetesen a Villányi borok sem hiányoznak a palettáról.


Friss, kifogyhatatlan ételek, desszertek jellemzik a kínálatot

Friss, kifogyhatatlan ételek, desszertek jellemzik a kínálatot


Kissé negatív, hogy a reggeli kávé csak viszonylag gyenge, lágy verzióban iható és a tea kínálat sem volt túl változatos, azonban ezt ellensúlyozza, hogy az ételeket az étkezési idő utolsó percéig folyamatosan újra töltik, gyakorlatilag nem fogy el semmi. Sőt, olyan eset is előfordult, amikor a vacsorára kitett desszert szemlátomást nagyon kapós volt, pillanatok alatt elkapkodták az újra és újra kihozott adagokat, de a szakácsok tíz perccel az étterem zárása előtt is nekiálltak és frissen készítettek újat. Ez nagyon ritka és korrekt hozzáállás.

25 km-en belül több gyönyörű helyet is meglátogathatunk

25 km-en belül több gyönyörű helyet is meglátogathatunk


Harkány önmaga is gyönyörű hely, a rengeteg zölddel, kellemes parkokkal tarkított város fürdője mellett az arborétum is nagyszerű kikapcsolódást nyújt. Azonban nem lehet elmenni szó nélkül amellett sem, hogy nagyon közel van több érdekes helyszín is, amiket kár kihagyni, ha a környéken jár az ember. Itt van mindjárt a méltán híres Villány, ahol a Villányi-hegység szőlő- és bortermelő lankáin megtermelt nedűket magunk is megkóstolhatjuk, vagy Siklós, ahol a híres Siklósi várban rendszeresen rendeznek különféle várjátékokat és egyéb eseményeket.

A Harkánytól 25 km-re lévő Pécs, amely 2010-ben Európa kultúrális fővárosa volt, felsorolhatatlanul sok látnivalóval szolgál, aminek bejárására egy nap is kevés.

A Duna-Dráva Nemzeti Park bővelkedik gyönyörű látnivalókban, állat- és növényvilága kiemelkedő, de főként a vizi madarak tekinthetők meg könnyen, hiszen a magyar-horvát államhatárt többször átlépő Dráva folyón sétahajókázási lehetőség van, amelyet a szállodában is le lehet foglalni. A folyón található Kormorán-sziget páratlan élményt nyújt, ráadásul a kísérőknek hála, megismerhetjük a folyó és a körnéyk történelmét is!

Villányt nem szabad kihagyni, ha az ember erre jár!

Villányt nem szabad kihagyni, ha az ember erre jár!


Természetesen mindenben lehet hibát keresni, kritizálni, negatívumként felróni bizonyos dolgokat, de tény: a Dráva Hotelben kedves személyzet, kellemes wellness, kényelmes szoba és finom ételek várják a vendéget. Árban kicsit talán drága, de a rendszeresen akciózott csomagajánlatokban mindenki találhat pénztárcabarát megoldást, és ne feledjük, ez egy 4*-os szálloda!

A 4*-os Dráva Hotel Thermal Resort szállodáról a http://dravahotel.hu oldalon lehet még többet megtudni.
16 hozzászólás

blondi

10 éve, 9 hónapja és 24 napja

No, a hely lefoglalva, jövő héten megyünk 3 napra! mosolygó smiley

Nekem nagyon megtetszett. Majd beszámolunk ha megjöttünk!mosolygó smiley

válasz erre

hemberender

10 éve, 10 hónapja

Király helynek néz ki nagyon! Nekem kicsit távol van, de egy Péccsel érdemes lehet összekötni. Na majd tavasszal.

válasz erre

Sonci

10 éve, 10 hónapja és 7 napja

Meg is van a hosszú hétvégi programom jövő hétre! Holnap foglalok!mosolygó smiley

válasz erre

Cynthia

10 éve, 10 hónapja és 7 napja

Nem néz ki rossz helynek!meglepett smiley Ez az egyedileg szabályozható élményelem dolog nagyon szimpi!mosolygó smiley Biztos hogy el fogunk menni!

válasz erre

eperjam

10 éve, 10 hónapja és 8 napja

Néhány hónapja voltunk párommal. Szép szálloda, az étel nem kiemelkedő, de mindig van bőven mindenből. Az infraszaunát imádtuk!mosolygó smiley

És ami nagyon tetszett, hogy mindenhol bejön a wifi!mosolygó smiley

Jó teszt, minden korrekten le van írva!

válasz erre

bettike

10 éve, 10 hónapja és 9 napja

Már a képekről is látszik hogy kitűnő szálloda! Nem figyeltem eddig Harkányra, megmondom őszintén, nem is ismertem, de május elejére foglalok ide két éjszakát!mosolygó smiley Ha azt mondjátok jó, ott a helyünk!mosolygó smiley

válasz erre

becky

10 éve, 10 hónapja és 11 napja

Végre ilyen is van!mosolygó smiley Nagyon jó ötlet, mert egyrészt személyes tapasztalat van egy-egy hellyel kapcsolatban, másrészt olyan szállodát is megismerhet az ember amiről esetleg nem hallott volna egyébként!

Tetszik, jó ötlet!

válasz erre

Gucci

10 éve, 10 hónapja és 11 napja

És van smink tükör a fürdőben mosolygó smiley egyébként nagyon tetszik. Szép a sókabin.

válasz erre

moni1294

10 éve, 10 hónapja és 12 napja

Meggyőzők a fotók, a cikk pedig nagyon szuper! Örülök a sorozatnak!

válasz erre

Lili

10 éve, 10 hónapja és 12 napja

Kimerítő, a körülményeket jól körülíró teszt! Szeretem az ilyeneket olvasni! Még sok ilyet!mosolygó smiley

válasz erre

leoni

10 éve, 10 hónapja és 12 napja

Szuper teszt! Ilyet még soha nem is olvastam! Nagyon tetszik.

Elmennék. Majd nyáron valami jó akcióban!mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

10 éve, 10 hónapja és 12 napja

Szép hotel és korrekt leírás is. Ilyennel még nem találkoztam, nagyon jól és részletesen írtátok le a dolgokat. Jól néz ki nagyon.

válasz erre
12a(z) 2 -ből