12 °C
enyhe eső
2024. április 20., szombat
Tivadar

Domenico Dolce és Stefano Gabbana élete

2016. június 05.
6.3931
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Habár Domenico Dolce és Stefano Gabbana nem testvérek, de még csak nem is rokonok, a páratlan párost azonban mégis egy lapon emlegetik a divatszakmában, ahol igazi moguloknak tekinthetők. Ezt elsődlegesen annak köszönhetik, hogy ketten alkották meg, és mindmáig életben tartják a D&G, valamint Dolce & Gabbana brandet, avagy a legismertebb olasz divatmárkát, ami igencsak nagy népszerűségnek örvend a hollywoodi hírességek körében.



Domenico Dolce és Stefano Gabbana élete - 2. kép

Domenico Dolce 1958-ban született, és kevesen tudják róla, de igencsak hátrányos helyzetből indult neki a divatvilágnak, hiszen egy aprócska szicíliai faluban nőtt fel, aminek köszönhetően nem volt más választása, minthogy édesapja nyomdokaiba lépjen, aki szabó volt. Ennek köszönhetően már egészen fiatalon, kvázi gyerekként elsajátította a ruhatervezés és ruhakészítés minden csínját-bínját, így 7 évesen már saját ruhákat készített, majd csakhamar elkezdte érdekelni a divat is, aminek érdekében Milánóba, a divat fővárosába költözött, hogy ott ő is bekerülhessen a körforgásba és a szakmába.

Itt ismerkedett meg Stefano Gabbanával az 1980-as évek elején, akivel nem csak nagyon jó barátok lettek, hanem csakhamar üzleti kapcsoltba is kerültek egymással, hiszen az 1954-ben született Stefano - aki eleinte nem igazán értett a divathoz - nagyon tehetséges grafikus volt, méghozzá óriási képzelőerővel. Már ekkor megismerkedett Armanival, de Versace is látta a munkáit, ám egyikük sem érzett benne fantáziát, egyedül Fiorucci gondolta úgy, hogy a grafikusnak van jövője a divatszakmában, ám mindmáig úgy gondolja, hogy ha nem találkozik Dolcéval, akkor nagy valószínűséggel soha nem ismerte volna meg a világ a nevét, hiszen ők ketten képesek egy nagy és közös egészet alkotni.

Domenico Dolce és Stefano Gabbana élete - 3. kép

Miután a páros egyesítette az erejét, minden felgyorsult körülöttük, ezáltal 1985-ben megalakították saját cégüket, a néhány év alatt elképesztő népszerűségűvé vált Dolce & Gabbanát, amely trendkövető luxuscikkeket gyárt az időtlen divat kedvelőinek, de van egy olcsóbb termékcsaládjuk is, a D&G, amely megfizethetőbb, ámde minőségi termékeket tartalmaz. Mindkét kategóriában találhatunk hagyományos ruhaszetteket, fürdőruhákat, alsóneműket, sőt szemüvegeket, parfümöket, ékszereket és órákat is. Hozzájuk köthető még egyébiránt a D&G Junior márkanév is, amelyben a gyerekeknek szánt ruhákkal és kiegészítőkkel szolgálnak a vásárlók számára.

A Dolce & Gabbana név alatt egyébiránt rendkívül különleges öltözékeket találunk, de hagyománytisztelőbb termékek is megtalálhatók kollekciójukban. Ruháikat olyan hírességek hordják előszeretettel, mint Madonna, Monica Belucci vagy Kylie Minogue, de előkelő hollywoodi filmprodukcióknak is teljesítenek megrendeléseket, így például a 101 kiskutyában Szörnyella de Frász különleges ruhakölteményét is ők készítették. Dolce és Gabbana egyébiránt 2005-ig titkolta, hogy finoman szólva is többek egymásnak, mint egyszerű barátok, hiszen ekkor szakítottak, de márkájuk és munkájuk együtt folytatódott tovább, és bár a cég évente 700 millió eurós forgalmat bonyolít, sokan úgy vélik, hogy ma már csak árnyékuk egykori önmaguknak.
2 hozzászólás

becky

8 éve, 6 hónapja és 19 napja

meglepett smiley nem is tudtam, hogy ők tervezték Szörnyella ruháját.

válasz erre

Minoni

8 éve, 6 hónapja és 19 napja

Nem semmi a két figura.

válasz erre