12 °Cköd
2020. október 28., szerda • Simon, Szimonetta

Divattal a gyerekekért: jótékonysági gardróbvásárt rendez a UNICEF Magyarország

Brauny , 2020. szeptember 17.
Október 11-én ismét a lánygyermekek világnapját ünnepeljük, aminek alkalmából immáron hagyományos módon újra megrendezi jótékonysági gardróbvásárát a UNICEF Magyarország, az október 9-én nyíló eseményen így kedvező árakon tudunk majd begyűjteni magunknak igazán márkás ruhadarabokat úgy, hogy a befolyt összeg teljesen jótékony célra lesz felhasználva.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A kezdeményezés célja, hogy a rászoruló lányok életét jobbá tudják tenni ezzel. A kezdeményezéshez két ismert hazai celeb, Mihalik Enikő és Blaskó Nikolett csatlakozott, de több mint 30 nevet magyar tervező, illetve divatmárka jelezte felajánlását, így remélhetőleg megismétlődik a tavalyi év sikere, amikor több mint 6,5 millió forint gyűlt össze.

A kezdeményezés apropója, hogy rengeteg kislánynak még mindig olyan nehézségekkel kell szembenéznie a világon, amit itthon sokan elképzelni sem tudnak. Erőszak, kényszerített házasság, oktatási egyenlőtlenségek és így tovább. A UNICEF statisztikái szerint évente 12 millió kislányt adnak férjhez 18 éves kor előtt, 130 millió lánygyermek nem jár iskolába, a Föld 800 millió analfabétájának kétharmada pedig a gyengébbik nemhez tartozik.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!