2019. június 26., szerda • János, Pál

Depresszióssá válnak, akik állásuk elvesztésétől rettegnek

Brauny , 2014. február 05.
Spanyolországban jelenleg minden eddiginél nagyobb problémát okoz a munkanélküliség, így a Valencia Egyetem pszichológusai úgy határoztak, hogy egy átfogó kutatásban derítenek fényt arra: vajon milyen hatással lehet mindez az emberekre?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A kutatás elképesztő eredményeket hozott, hiszen a felmérések során kiderült, hogy nem csak azok rettegnek a mindennapoktól és válnak depresszióssá, vagy legalább boldogtalanná, akik már elvesztették munkahelyüket, hanem azok is, akiknek még megmaradt az állásuk.

Az adatok alapján ugyanis azok az emberek, akik folyamatosan féltik állásukat, már rövid távon is olyan enyhe depressziós állapotba kerülhetnek, ami nem csak egészségi állapotukra, hanem az élet más területeire is kihatással lesznek, így például éppen munkahelyi teljesítményükre.

A spanyol pszichológusok a kutatásról írt tanulmányukban kifejtették, hogy minél jobban félti valaki a munkahelyét, annál kevésbé elégedett a mindennapi életével, emberi kapcsolataival és munkahelyi teljesítményével, vagyis minél jobban tartunk állásunk elvesztésétől, annál valószínűbb, hogy bevonzzuk a bajt.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

Pocok • Megszállott #4 • 5 éve, 10 hónapja és 6 napja

rDAVE írta:
Én azt hittem ez nyilvánvaló. Folyamatos félelemnek/rettegésnek persze, hogy lesz következménye, de ez nem csak a munkára igaz. Minden esetben, ha valamiért tartósan retteg valaki, akkor lesznek negatív következmények...
Jaja, hiszen bevonzzuk őket.

rDAVE • Megszállott #3 • 5 éve, 10 hónapja és 6 napja

Én azt hittem ez nyilvánvaló. Folyamatos félelemnek/rettegésnek persze, hogy lesz következménye, de ez nem csak a munkára igaz. Minden esetben, ha valamiért tartósan retteg valaki, akkor lesznek negatív következmények...

Sandy • Messiás #2 • 5 éve, 10 hónapja és 6 napja

Teljesen érthető hogy az emberek depisek lesznek...

Linda • Polihisztor #1 • 5 éve, 10 hónapja és 6 napja

Nagyon bizonytalan a mai helyzet, így mindenki fél, hogy holnap lesz-e még munkája vagy sem! Ehhez semmilyen különösebb kutatás nem kell. Tények.