9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Csak egy kis baki: több mint 100 nő lett terhes a rossz fogamzásgátló miatt

2015. november 16.
2.0861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Úgy tűnik, hogy már a fogamzásgátló gyógyszerekben sem lehet maximálisan megbízni, történt ugyanis, hogy egy amerikai gyógyszergyártó placebo hatású, tehát hatóanyag nélküli anti-bébi tablettákat küldött a boltok polcaira, aminek hatására több mint 100 nő lett terhes a tengerentúlon.

Az eset még 2011-ben történt, azonban most ismét nyilvánosságot kapott, mivel akkor egyrészt a gyártó megpróbálta eltussolni az ügyet, most azonban az érintett nők összefogtak, és súlyos pert indítottak.

Mivel a nők többsége vagy egyáltalán nem akart már teherbe esni, vagy csak később, ezért összetört karrierjük vagy más egyéb dolgok miatt több millió dolláros kártérítést szeretnének behajtani a gyógyszercégtől.

A nők mindent szeretnének most leperelni a cégről, így az orvosi és a szülési költségek mellett a gyermekek felneveléséhez szükséges pénzösszeget, sőt még azt is, amit a pszichés sérüléseik ápolására használtak fel.



Vélhetően tehát lépésükkel - megérdemelten - tönkre is teszik majd a kérdéses gyógyszergyártót, ha a bíróság is nekik ad igazat.