20 °C
kevés felhő
2024. május 05., vasárnap
Györgyi

3 tipp, hogy nyáron is produktív tudj maradni!

2021. július 28.
34.5591
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A nyár folyamán te is megcsúszált a terveiddel? Úgy érzed, hogy nem haladsz egyről a kettőre és az időmenedzsment se megy? Nem tudsz koncentrált maradni a párás forróságban és demotiváltnak érzed magad? Amennyiben a fentiek közül csak egy is igaz rád, olvasd tovább a cikkünket, amiben összeszedtünk néhány egyszerű mikroszokást, amivel fókuszt tudsz teremteni és lehetőséged lesz az elmaradt dolgaidat is behozni és fokozni tudod a teljesítményed is. A produktivitás nem ördöngösség, csak némi következetességre és prioritásra, no meg persze számtalan SMART célra van szükség, hogy eredményeket is láss. A következő ötleteket fogadd meg és építsd be te is a mindennapjaidba, hogy már ma lassíthasd a mindennapi mókuskerék körforgásán!


6 hónapra mérsékeld a közösségi oldalakat!

Talán nem is gondolnád, de az információdömping az agyat is rettentő mértékben lefárasztja, főleg, ha folyamatosan kimaxolod az ingerküszöbödet. Kísérleti céllal vagy akár hosszabb távra is próbáld ki, hogy az online érában töltött idő helyett valami teljesen újba kezdesz. Lehet ez festés, nyelvtanulás vagy a rég elfeledett apró vágyálmok, amik az utóbbi időben teljesen a háttérbe szorultak. Csinálj egy fél éves detoxot és változasd meg az internetfelhasználási szokásaidat! Szűrd a hozzád elért tartalmakat, ehhez pedig első lépésként egy kiadós nagytakarítás is jól fog jönni a profiljaidon. Az első néhány napban, de akár hetekben is rettentő mértékben hiányozhat a posztok pörgetése, mivel egyfajta függést okoznak a közösségi platformok is, ami miatt automatikusan megnő a dopamin szint az agyban. Légy kitartó és koncentrálj a fejlődésedre, helyezd magad előre!

3 tipp, hogy nyáron is produktív tudj maradni! - 2. kép

Az 5 másodperces szabály!

Mel Robbins neve az amerikai közönség számára biztosan nem ismeretlen, ám az itthoni környezetben, leginkább az önfejlesztés során találkozhattál már a motivációs előadó nevével. Mel Robbins egy igazi példa arra, hogy a mélyből is össze lehet szedni magunkat és az önpusztító, stagnáló életformát egy produktív, értéket teremtő életre cserélni. Mel 5 másodperces szabálynak nevezi azt a folyamatot, ami által képes lehetsz egyszerűen felülemelkedni a kényelmességre és a biztonságra törekvő berögződéseiden néhány másodpercig tartó számolással. A metakomunikáció egy formájával kontrollt teremthetsz és az előre eltervezett feladatokat léptekben elvégezheted.

3 tipp, hogy nyáron is produktív tudj maradni! - 3. kép

Tanulj meg nemet mondani!

Azzal, hogy egyszerűen felismered a határaid és tisztában vagy a korlátaiddal rengeteget segíthetsz magadon. Időt és energiát spórolhatsz, no meg persze sokkal kevésbé leszel stresszes is. Felejtsd el azt, hogy mások szabják meg, hogy mikor mit fogsz csinálni! Lépj ki a jelenlegi komfortzónádból és lásd meg, hogy mit tudsz kezdeni ismeretlen helyzetekben, keresd a kihívásokat! Mondj nemet, ha túl fáradt vagy és töltődj! Azzal, hogy felszabadítod magad a terhek alól, hosszútávon produktívabbá, boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá válsz!
2 hozzászólás

Tekla

3 éve, 2 napja

6 hónapra? Ezért az elég sok.

válasz erre

hemberender

3 éve, 3 napja

Erről az 5 másodperces dologról még sosem hallottam.

válasz erre