13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Budapestre érkezett a Vitéz Kürtős team

2014. június 23.
1.8691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Június 20-án, pénteken érkezett Budapestre a Vitéz Kürtős Team kajakos csapata, akik elhatározták, hogy végig eveznek a Dunán a Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengerig. Két hetes evezést követően a Kopaszi-gáton kötött ki a team két tagja, Bálint Gáspár és Bálint F. Gyula.


Az expedíció célja az, hogy a Duna-deltába érve egy elmaradott községet, név szerint C.A. Rosettit és a környező négy települést egy új defibrillátorral segítse. Emellett a különböző állomásokon megismertetik a helyiekkel a híres kürtőskalácsot is. Bálint Gáspár így beszélt az eddig megtett kilométerekről:

A túra elején ugyan sokat küzdöttünk, nagyon fájt a tenyerünk, a napi 70-75 kilométer kajakozás rendkívül fárasztó, de túllendültünk a kezdeti nehézségeken. Mindketten fogytunk vagy 3 kg-ot, a vállunk szélesedett, erősödött, még ha ezt most annyira nem is látszik.

A kéttagú csapat már rengeteg kalandon átment, azonban most egy kicsit megpihennek, de augusztusban ismét előveszik lapátjaikat és kiegészülve Donka Attilával, a Vitéz Kürtős Team tiszteletbeli tagjával, újra vízre szállnak és meg sem állnak a Fekete-tengerig, mely 1640 km-re van.

Ha kíváncsiak vagytok az utukra, akkor október 10-12. között látogassatok ki a II. Kürtőskalács Fesztiválra, ahol kiállítják a kajakot és bemutatják a túráról készült dokumentumfilmet is.
3 hozzászólás

Edit90

10 éve, 8 hónapja és 3 napja

Ügyesek, gratulálok nekik innen is!mosolygó smiley

A Kürtőskalács fesztivált meg nem hagyom ki, ott leszek!

válasz erre

bonita

10 éve, 8 hónapja és 3 napja

Az kemény mente mondjuk. De legalább van célja és értelme.

válasz erre

Sandy

10 éve, 8 hónapja és 3 napja

Kitartást nekik! Kemény lehet ennyit evezni!

válasz erre