0 °Cgyenge köd
2020. december 01., kedd • Elza

Bőrborítású laptop a 30 éves Asus-tól

Mariann , 2019. szeptember 29.
Idén ünnepli harmincadik születésnapját a világ egyik legnagyobb laptop gyártója, az ASUS, akik eme nemes alkalomból piacra dobtak egy egészen különleges, luxus laptopot, a ZenBook Edition 30-at, mely valódi hófehér bőr borítást kapott. Természetesen a bőr nem csak a laptopon jelenik meg, hanem a különböző kiegészítőkön és a nem mindennapi csomagoláson is. Mai cikkünkben közelebbről is megismerheted a különleges készüléket.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Valódi luxus, valódi bőr borítás

Mi, nők imádjuk a luxust és a különleges kiegészítőket, éppen ezért örültünk annak, hogy a szerkesztőségünkbe is eljutott az ASUS ZenBook Edition 30 laptop. A készülék egyik különlegessége a gyöngyházfehér színű valódi olasz bőr borítású fedél, melyet rózsaarany színű varrás tesz különlegesség, valamint a 18 karátos 30. évfordulós logó a fedélen. A rózsaarany szín természetesen a laptop más részein is feltűnik. Ahogy már említettük nem csak a laptop kinézete egyedi, hanem a komplett csomagolás is, ugyanis a készüléket, és a hozzá tartozó egyedi egeret is bőrhatású dobozba tették.

Bőr hatású csomagolás

Bőr hatású csomagolás


Emellett az évfordulós laptophoz jár még egy bőr tok is, valamint egy bőr hatású egérpad is. A tokba sajnos az egér nem fér bele, így azt mindenképpen magunkkal kellene cipelni egy plusz táskában, de szerencsére nincs nagy mérete az egérnek, ráadásul bluetooth-os, így nincsenek felesleges kábelek. A gyöngyházfehér bőr fedélre érdemes odafigyelni, ugyanis nagyon könnyen koszolódik, de megfelelő ápolás mellett, könnyedén tisztán lehet tartani.

Bőr tok és egyedi egér is jár a laptophoz

Bőr tok és egyedi egér is jár a laptophoz


Könnyed, kompakt kialakítás a mindennapokra

Ezt a ZenBookot úgy tervezték a márka mérnökei, hogy minél mobilisabb legyen. A súlya mellett, mérete is tökéletes ahhoz, hogy magunkkal vihessük egész napra. Ultra vékony kávája mellett, egy Full HD-s kijelző gondoskodik a képernyőről. A korábbi ZenBookoknál már megszokhattuk az ErgoLift zsanérokat, azaz felnyitást követően picit megemeli a készüléket, így a hűtés is optimálisabban tud működni, valamint az írás is kényelmesebbé válik.

A rózsaarany szín több helyen is visszaköszön

A rózsaarany szín több helyen is visszaköszön


Csatlakozók terén bőven el van látva: a töltő mellett találunk egy USB-A és egy USB-C csatlakozót, egy HDMI bemenetet, a másik oldalon pedig egy USB-A portot és egy Micro SD bementet találunk. A vas alatt természetesen a legújabb processzor dolgozik, az Intel Core i7-8565, valamint MX250-es dedikált grafikus kártyával és 16GB memóriával. Az SSD terén két opció közül választhatunk, 1 TB és 2 TB.

Dupla kijelző, nagyobb élmény

Ha még mindig nem lenne elég a különlegességekből, akkor mutatunk még egyet, ugyanis a laptop nem csak egy kijelzővel van ellátva, hanem a továbbfejlesztett, intelligens érintőpadon is nézhetünk akár videókat is. Az új ScreenPad 2.0 interaktív másodlagos érintőképernyő növeli a hatékonyságot és határtalan lehetőségeket kínál. Az érintőpad számos hasznos ASUS segédalkalmazást kínál, ezen felül létrehozhatunk saját, zökkenőmentes munkafolyamatokat.

Dupla kijelző a hatékonyabb munkához

Dupla kijelző a hatékonyabb munkához


Vagy akár egy YouTube videót is nézhetünk a kisebb kijelzőn, miközben a nagy kijelzőn dolgozunk. Ebben az esetben azonban mindenképpen használnunk kell az egeret, ugyanis ilyenkor nem működik touchpadként az érintőpad. A dupla kijelző miatt az akkumulátorok nem bírják hosszú távon, egy teljes napot nem tudunk dolgozni a laptoppal, így mindenképpen magunkkal kell cipelni a töltőt. Kipróbálásunk során nagyjából 2,5-3 órát bírt az akksi.

Különleges laptop, egyediségre vágyó embereknek

A legnagyobb kérdés, kinek érdemes megvásárolnia az akár több mint fél millió forintba kerülő harmincadik évfordulós ASUS ZenBook készüléket? Nos, elsősorban azoknak, akik valamilyen egyediségre vágynak készülékeik terén is, és már unják a fém/műanyag fedéllel ellátott laptopokat. Ezzel a különleges géppel biztosan ki fogsz tűnni a tömegből, akár egy konferencián légy, akár egy egyetemi előadáson.

Akár YouTube videót is lejátszhatunk a kisebbik kijelzőn

Akár YouTube videót is lejátszhatunk a kisebbik kijelzőn


Emellett nem minden nap mondhatja el az ember magáról, hogy egy limitált kiadású laptopot tart a kezében. Illetve azoknak is ajánlott, akik szeretnek kreatívan alkotni, amire tökéletesen megfelel az egyedi duplakijelző.
 
5 hozzászólás

krisztike • Überbrutál #5 • 1 éve, 2 hónapja és 19 napja

Gyönyörű!

Sonci • Messiás #4 • 1 éve, 3 hónapja és 5 napja

Jaj de nagyon szép.

Móni • Überbrutál #3 • 1 éve, 3 hónapja és 7 napja

Egyszerűen menő! Nagyon jól néz ki!

Enci • Überbrutál #2 • 1 éve, 3 hónapja és 7 napja

Szép nagyon bár az ára elég sok.

zitucska • Überbrutál #1 • 1 éve, 3 hónapja és 8 napja

Szép, bár biztosan nagyon koszolódik!