9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Best of program várható idén a Sziget Világzenei Nagyszínpadán

2017. április 12.
8.2831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az idei 25.

Sziget Fesztiválon a jubileum alkalmából több érdekesség is várja majd a látogatókat, így például a szervezők bejelentései szerint a Világzenei Nagyszínpadon is egy speciális Best of program készülődik.

Ennek részeként nemcsak az lesz a szervezők célja, hogy bemutassák a világzenei paletta legfrissebb produkcióit, hanem az is, hogy felvonultassák a színpad eddigi legkomolyabb sikereit, és újra elhozzák a színtér legismertebb, legkedveltebb előadóit.

Ennek megfelelően olyan fellépők térnek ide vissza, mint a szerb Goran Bregovic, az orosz ska nagyágyú Leningrad, a marokkói gnawát újragondoló Orchestre National de Barbés, a latin skában utazó Roy Paci & Aretuska, vagy a sivatagi rock nagymestereiként ismert Tamikrest.

Persze lesznek újdonságok is, így a török népzenét rockkal keverő Gaye Su Akyol, a brazil afrobeatet megteremtő Bixiga, a chilei fiesta-hangulatot idéző Chico Turjillo, a mongol torokéneklést népszerűsítő Hanggai, de először mutatkozik be hazánkban a keltás-punkos, balkáni flamencós John Langan Band is, melyek mellett az olyan hazai előadók sem maradhatnak el, mint a PASO vagy a Bohemian Betyars.