9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Bemutatta a világ legvékonyabb laptopját a HP

2016. április 06.
1.9721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A New York Times International Luxury Conference szakmai rendezvényen a HP bemutatta a világ eddigi legvékonyabb laptopját, amelyet HP Spectre névre kereszteltek, és a rendkívül mutatós, CNC-forgácsolással készült alumínium házba bújtatott masina legnagyobb érdekessége, hogy alig 10,4 milliméter vastag.

Csak az összehasonlítás érdekében a HP Spectre szemernyivel sem vastagabb, mint például egy hagyományos ceruzaelem, vagy egy régebbi okos- illetve mobiltelefon, de a vékonyság önmagában még nem minden, mellé ugyanis páratlanul stílusos megjelenés és erő is társul.

A HP Spectre ugyanis Intel Core i5 és i7 processzorokkal lett felszerelve - típustól függően -, ami mellé 8GB rendszermemória és egy 512GB-os SSD is társul, mindkettő a gyorsaság, utóbbi pluszban még a biztonságos adattárolás jegyében.

A laptop egy 13,3 hüvelykes full HD kijelzőt is kapott, ami szinte keret nélkül biztosítja a tökéletes felhasználói élményt, mindezt pehelykönnyű kivitelezés társaságában, a masina ugyanis alig nyom többet 1 kilónál.