15 °Cborús égbolt
2020. október 01., csütörtök • Malvin

Bemutatkozott Orosz György humorista első könyve

Mariann , 2020. június 13.
Pénteken délután egészen különleges helyszínen, egy budapesti autós moziban - a legnagyobb biztonságban - került bemutatásra Orosz György első könyve, melyet az elmúlt, sokak számára nehéz, időszak ihletett.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A karantén alatt a legtöbbünk élete teljesen megváltozott, hiszen a szülők tanárokká váltak, sokszor iskolaigazgatókká is, és emellett meg kellett tanulnunk a távolságtartás alapvető szabályait is. Ez az időszak megihlette a humoristát, Orosz Györgyöt is, aki elkezdett írni egy humorral teleszőtt, fiktív, de a napi történésekre reagáló karanténnaplót, amivel elsősorban idős szüleit szerette volna a távolból támogatni. A könyv főszereplője Feri, egy kétkezi munkás, aki vidéki otthonában vészeli át a kijárási korlátozást gyermekeivel és természetesen feleségével.

A rövid naplóbejegyzésekben az olvasó sokszor érezheti úgy, hogy ez vele is megtörtént, ugyanis az író rokonaitól is vett ötleteket. Ilyen például a távoktatás okozta problémák, amikor a szülőnek hol irodalom tanárnak, hol pedig kémia tanárnak kellett lennie. Vagy beszélhetünk a kenyérsütésről is, amibe sokan belevágtak a karantén alatt.

A történetet először közösségi oldalán kezdte el publikálni Gyuri, de valamilyen oknál fogva letiltották a posztokat és úgy döntött, hogy akkor inkább egy könyv formájában jelenteti meg az írását kiegészülve még jó néhány résszel. A könyv már megvásárolható online, így aki szeretne egy igazán humoros történetet olvasni, annak mindenképpen érdemes beszereznie a Feri naplóját a karantén idején című könyvet.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!