13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Befolyásolják életünket a TV-sorozatok

2014. február 04.
1.9791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Megdöbbentő kutatást mutatott be nemrégiben az Ohiói Állami Egyetem szakértőiből verbuválódott kutatócsoport, akik egyértelmű bizonyítékokat találtak arra vonatkozólag, hogy a TV-sorozatok hatással vannak, mi több befolyásolják életünket.

A felmérés egy néhány évvel ezelőtti problémára világít rá, méghozzá a 2007-es forgatókönyvírói sztrájkra, amikor a televíziók új részek helyett, a sorozatok régebbi epizódjait kezdték el ismételni, ez pedig elképesztően rossz hatással volt - főként morálisan - a nézőkre.

Mint kiderült, ez azért történhetett így, mert az emberek nem egyszerű kikapcsolódásként, hanem egyfajta sajátos társaságként tekintettek a televízióra, amolyan barátként, így kedvenc sorozataikhoz és karaktereikhez érzelmi kötődést alakítottak ki.

Éppen ezért, amikor sorozatuk véget ért, netán nem érkeztek új epizódok, a rendszeres nézők életére mindez olyan nagy hatással volt, hogy morálisan és mentálisan is megviselte őket, így többször szenvedtek rossz kedvtől, de még a munkahelyen és az iskolában is gyengébben teljesítettek ennek hatására.