18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Az olcsó esküvőtől lesz sikeres egy házasság?

2014. október 20.
1.9431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A The Atlantic folyóiratban leközölt legfrissebb amerikai állami kutatásból - amelyben több mint 3 ezer házaspár vett részt - kiderült, hogy a sikeres házasságnak több titka is van, de a vélekedések szerint úgy tűnik, hogy korántsem az érzelmi oldal a döntő ebben a tekintetben.

A statisztikák szerint ugyanis a legsikeresebb házasságok azok, amelyek előtt legalább 3 évig együtt járnak a felek, olcsó és meghitt esküvőt tartanak a fényűzés helyett, ezen felül pedig elmennek nászútra is.

Amennyiben logikusan átgondoljuk a fentieket, teljesen kézenfekvő eredményekről beszélünk, hiszen minél tovább jár együtt egy férfi és egy nő, annál jobban kiismerik egymást, ezáltal a házasságkötés utánra nem marad meglepetés, vagyis tudják, hogy nem vesznek zsákbamacskát, ezáltal úgy mondják ki az igent, hogy azt valóban komolyan is gondolják.



A kutatás szerint azok a párok, akik 3 évnél tovább jártak, közel 40 százalékkal nagyobb valószínűséggel maradtak együtt a későbbiekben is, ha pedig még aktív vallásgyakorlók is voltak, akkor ez a szám 46 százalékra emelkedett!

A statisztika legérdekesebb része azonban az esküvő milyenségével kapcsolatban állapított meg igazán különleges összefüggéseket, ezáltal kiderült, hogy minél többen vannak az esküvőn, annál kisebb az esély a válásra, de minél drágább egy esküvő, az már negatív irányba mozdítja a mérleg nyelvét.

Az adatok alapján azok, akik 1000 dollár körüli áron hozták ki esküvőjüket, közel 50 százalékkal valószínűbben maradtak együtt. Ha viszont valaki több mint 20 ezer dollárt költött az esküvőre, az 41 százalékkal emelte meg a válás valószínűségét!