2019. június 26., szerda • János, Pál

Az IKEA az újrahasznosítás mellett döntött itthon is

Szofi Kakuk , 2019. január 09.
A zero waste életmód, a minimalizmus és az újrahasznosítás egyre inkább terjed hazánkban is és most, az Ikea is kiveszi a részét ezekben a törekvésekben, ráadásul hazánk is érintett az ügyben.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Több nagyobb cég, ruházati márka is több éve próbálkozik felhívni a vásárlók figyelmét arra, hogy a már megunt, nem használt ruhákat hozzák vissza az üzletekbe és ezzel is segítsék az újrahasznosítást és a jótékonykodást népszerűsítő törekvéseket. Az IKEA svéd bútorcég végre, hivatalosan is lépéseket tett ebben az ügyben. A programjuk lehetőséget biztosít arra, hogy a már elhasznált, tönkre ment bútorokat vissza lehessen vinni az üzletekbe és cserébe levásárolható ajándékkártyákat kapnak majd a vevők. A régi, hibás szériás darabok pedig, egy kis csinosítás után ismét az eladható bútorok polcain lesznek.

A bútorok második élete névre keresztelt program pontos indulásáról és részleteiről jelenleg nincsenek konkrét információk, de amint az anyacég megkezdni a program elindítását, akkor abban a pillanatban, a hazai boltok is szerepvállalást kapnak.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!