7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Az igazi Csipkerózsika: egy betegség miatt napi 22 órát alszik ez a lány!

2016. november 30.
8.0341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Beth Goodier első ránézésre egy nagyon csinos fiatal angol lány, akinek 22 éves kora ellenére nincsen pasija, nincsenek barátai, sőt még dolgozni sem tud járni, mert egy szörnyű betegség miatt elképesztő álomkór uralkodik rajta.

A lány ugyanis Beth Kleine-Levin Szindrómában szenved, aminek a lényege az, hogy vannak időszakok az életében, amikor heteken keresztül képtelen ébren maradni, és ilyenkor akár napi 22 órát is alszik, vagyis a fiatal kis túlzással a fél életét átalussza.


kép'>Az igazi Csipkerózsika: egy betegség miatt napi 22 órát alszik ez a lány! - 2. kép

Beth esetében 16 évesen diagnosztizálták először a betegséget, amikor egyik napról a másikra csak elaludt, és 6 hónapon keresztül senki sem tudta felébreszteni őt, legfeljebb csak pár percre, de akkor is csak motyogni bírt, esetleg elmenni WC-re, valamint enni és inni egy kicsit.

Az igazi Csipkerózsika: egy betegség miatt napi 22 órát alszik ez a lány! - 3. kép

Édesanyja szerint kislánya az elmúlt öt évének közel háromnegyedét átaludta, és elképesztően bántja, hogy volt barátai már az egyetemet is elvégezték, így amikor Beth ébren is van, szörnyű depressziós rohamokban tör rá a felismerés, hogy többet tölt az álmok világában, mint a valóságban.

Az igazi Csipkerózsika: egy betegség miatt napi 22 órát alszik ez a lány! - 4. kép