8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Az 5 legjobb természetes magnéziumforrás a nyugodt mindennapokért

2018. január 28.
1.9111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A magnézium szervezetünk egészséges működésének egyik legfontosabb alapanyaga, amiből a legtöbben hiányt szenvednek, és bár túl nagy galibát nem okoz a szervezetben, azonban kellemetlenségeket annál inkább. A magnéziumhiányos állapotban például felerősödnek az idegi alapú, vagy az izomfájdalmak, idegesebb és ingerültebb lehetsz, nehezebben bírod a stresszt, mindemellett pedig az alvással töltött időszak is nyugtalanabb lesz. Amennyiben gyógyszert nem akarsz szedni, de természetes forrásból szerinted szükséged lenne egy kevés magnéziumra, akkor itt az idő, hogy többet fogyassz az alábbi ételekből.


1. Zab

Egy nagy adag reggeli zabpehely, plusz mellé a nap folyamán elfogyasztott egy-két zabkeksz társaságában már nagyon sokat tehetsz azért, hogy fedezd magnéziumszükségletedet, sőt mi több, a magnézium mellett a zabból készült ételek rengeteg fehérjét és káliumot is tartalmaznak. Nagyon előnyös még a magas rosttartalom miatt, ami segíti az emésztésünket.

Az 5 legjobb természetes magnéziumforrás a nyugodt mindennapokért - 2. kép

2. Algák


A különféle tengeri algákat és az egyéb ott található finomságokat nem véletlenül nevezik gyümölcsöknek, hiszen valóban elképesztően sok értékes ásványi anyag van bennük. Ott van rögtön az alga, amiben sok-sok magnézium található, de mellette jódot is tartalmaz, ami a méregtelenítés egyik alapja. Felénk a legegyszerűbben kapszula formájában juthatsz hozzá, úgy is nagyon hatásos.

3. Dió

Legyen szó akár közönséges dióról, akár kesudióról vagy éppen manduláról, az efféle gyümölcsök és ételek nagyszerű magnéziumforrásoknak számítanak, ezáltal belőlük egyetlen csészényi képes fedezni a napi magnéziumbevitel közel 100 százalékát. Persze egy sor már értékes vitamin és ásványi anyag is megtalálható bennük, szóval ne csak a magnézium miatt együk!

Az 5 legjobb természetes magnéziumforrás a nyugodt mindennapokért - 3. kép

4. Csokoládé


Az alacsony zsírtartalommal és magas kakaótartalommal rendelkező - tehát kevésbé finom, inkább kesernyés - csokoládé szintén hihetetlenül sok magnézium található, így nemcsak nassolunk vele, hanem egyben szervezetünk kérdéses hiányosságát is könnyedén kielégíthetjük. Nagy előnye még, hogy ha nincs benne cukor, a csokoládé rendkívül erős antioxidáns is egyben.

5. Tökmag

Bár a legtöbb magfélében sok a magnézium, a hazánkban is könnyedén elérhető, illetve őshonos fajták közül a tökmag az igazán befutó, hiszen egyetlen csészényi szárított vagy pirított tökmag elfogyasztása képes fedezni a napi magnéziumbevitel több mint 150 százalékát. Persze ennyit azért ne egyél meg belőle, mert legalább annyi kalória, mintha megennénk egy szelet csokoládét.
1 hozzászólás

bettike

6 éve, 9 hónapja és 5 napja

Én szedek külön magnéziumot, bár nem minden nap, mert tudom, hogy lehet tőle hízni.

válasz erre