14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Asztmarohamba halt bele egy ötéves kislány, mert az orvos megtagadta az ellátást

2018. március 01.
7.2471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Elképesztő eset történt a Wales-ben fekvő Newport városában még három évvel ezelőtt, a brit Metro magazin szerint ugyanis egy ötéves kislánynak azért kellett egy értelmetlen, ma már jól kezelhető problémától elhunynia, mert orvosa nem volt hajlandó foglalkozni vele.

A kis Ellie-May Clark ugyanis miután rosszul lett az óvodában egy asztmaroham után, édesanyja azonnal bejelentette orvosához, aki délután 5 órakor fogadta volna őket, azonban a nő egy kicsit elkésett, így csak 5 óra 10 perc után tudtak bejelentkezni, azonban Dr.

Joanne Rowe, a kislány háziorvosa emiatt nem volt hajlandó fogadni őket.

A háziorvos rendelőjében ugyanis az a szabály, hogy aki tíz percet késik, az lecsúszik az aznapi rendelésről, így a doktornő másnap reggel rendelte vissza őket, holott a kislány fulladt és folyamatosan zihált, de az anyuka nem vitte kórházba gyermekét, inkább hazaszállította, és tízpercenként ellenőrizte.

Asztmarohamba halt bele egy ötéves kislány, mert az orvos megtagadta az ellátást - 2. kép

Nem sokkal lefekvés után azonban az ötéves kislányt a földön fekve találta, lila kezekkel és arcokkal, azonban akkor már hiába hívott mentőt hozzá, a kiérkező orvos csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Az eset még 2015 januárjában történt, azóta húzódnak az ügyben a bírósági tárgyalások, melyek a Metro magazin szerint idén záródhatnak, a felelőtlen orvost pedig akár börtönbe is csukhatják a történtek miatt, noha határozottan az édesanya is hibázott, hogy nem vitte azonnal kórházba a kislányt.