16 °Ckevés felhő
2021. szeptember 25., szombat • Eufrozina, Kende

Áprilisi könyvajánló

Mariann , 2021. április 18.
Az idei április nagyon esősre sikeredett, így sokkal többet van az ember a négy fal között, aminek köszönhetően több idő jut az olvasásra. Ehhez pedig mai cikkünkben mutatunk néhány könyvújdonságot, melyek egészen biztosan felkeltik az érdeklődést, hiszen van közte történet az anyaságról és a boldogságról is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Eddie Jaku: A világ legboldogabb embere

Eddie Jaku túlélte a holokausztot, de megtanult boldognak lenni és könyvében elárulja, hogyan lehetünk boldogok még a legsötétebb órákban is. Az írót 1938-ban, a kristályéjszakán letartóztatták és koncentrációs táborba hurcolták. A következő 7 évben Eddienek nap mint nap elképzelhetetlen szörnyűségeken kellett átmenni előbb Buchenwaldban, majd Auschwitzban.

Áprilisi könyvajánló - 2. kép

Elveszítette családját és házát is, de a rengeteg megpróbáltatás ellenére túlélte, és Eddie megesküdött, hogy ezentúl minden nap mosolyogni fog és a világ legboldogabb embereként fog élni. Történetét és a döntésének kulcsát könyvében osztja meg a nagyközönséggel. (Libri kiadó, 3.499,-)

Ashley Audrain: A szív sötétjei

Alig két hónappal a megjelenése után magyarul is olvasható Ashley Audrain első regénye, A szív sötétje című lélektani dráma, amely az Entertainment Weekly és a Newsweek által is 2021 legjobban várt könyve lett és amelynek a jogait harmincnégy országban adták el. A történet egy édesanyjáról szól, aki bár úgy tervezi, hogy elsőszülött kislányának melegszívű anyja lesz, de hamar kiderül, hogy főhősünknek ez nem megy könnyen.

Áprilisi könyvajánló - 3. kép

Nem alakul ki azonnal az anya-lánya kötődés, és félelemmel van tele az anya lelke. De nem sokkal ezután megszületik a második baba is, akivel már teljesen más érzések alakulnak ki. A szív sötétje letaglózó és elképesztően izgalmas regény, amely megkérdőjelez mindent, amit az anyaságról és a szülői szeretetről gondoltunk. (Libri kiadó, 3.999,-)

Kindra Hall: A sztori, amire emlékezni fogsz

Kindra Hall profi történetmondó, díjnyertes szónok, aki első magyarul megjelenő könyvében bemutatja a négy történettípust, melyekkel a beszélő magára vonhatja a figyelmet és javíthat akár a vállalkozása pozícióján is. Kindra szerint a történetmondás egyszerű, mindenki számára tanulható készség, amit bárki elsajátíthat.

Áprilisi könyvajánló - 4. kép

Könyvében lépésekre bontva mondja el, miként találjunk rá a saját történeteinkre, és hogyan dolgozzuk ki őket üzleti célok eléréséhez. Sajátídsd el a történetmesélés alapjait eme könyvből. (21. század kiadó, 3.990,-)

Rose Tremain: A kegyelem szigetei

Rose Tremain írónő tizenötödik regénye elrepít minket az angol teaházaktól egészen a trópusokig. Ez a lenyűgöző, romantikus történet két ember szellemi útkereséséről szól. 1865-ben járunk, amikor is Jane ápolónőként dolgozik, de úgy véli, hogy sokkal többre hivatott és hamarosan el is jön azaz idő, amikor megmutathatja igazi tehetségét.

Áprilisi könyvajánló - 5. kép

A világ másik végén Sir Ralph filantrópként éli mindennapjait, de belső konfliktus kínozza. A két főhős sorsa összekapcsolódik és bejárjuk közben szinte az egész világot. Ez a történet egészen biztosan felélénkíti az érzékeket. (21. század kiadó, 4.990,-)

Sarah Pinborough: Ne higgy a szemének!

Nemrégiben debütált a Netflixen a Ne higgy a szemének című saját gyártású sorozat, mely Sarah Pinborough regénye alapján készült. Ez nem egy tipikus szerelmi történet vagy egy krimi, vagy egy thriller, annál sokkal több. A történet szerint Louise, a fiatal titkárnő egy férfival találkozik egy bárban, akivel egészen a csókig jutnak, de hamar kiderül, hogy ez hiba volt, ugyanis legújabb főnökével sikerült összemelegednie.

Áprilisi könyvajánló - 6. kép

Természetesen a férfinak van felesége, akivel jóban lesz Louise, de közben főnökével is egyre intimebbé válik a kapcsolata. Látszólag egy szerelmi háromszögről van szó, de az olvasó meg fog lepődni a történet végén. (21. század kiadó, 4.490,-)
 
3 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #3 • 5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Az első könyvet tuti megveszem majd.

zsebibaba • Überbrutál #2 • 5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nagyon tetszenek. Lesz mit olvasnom

Tekla • Pipi #1 • 5 hónapja, 2 hete és 5 napja

Van közte néhány ami tetszik.