13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Anyák napi programok és ajándékötletek, amik a karantén alatt is kivitelezhetőek

2020. április 25.
14.7411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Hamarosan itt van az anyák napja, de ez az idei ünnep most teljesen más lesz, mint amihez eddig hozzászokhattunk. A koronavírus-járvány miatt az a legbiztonságosabb, ha idén teljesen más megoldásokon gondolkozunk, mint a családlátogatás, de ettől függetlenül sem kell lemondanunk arról, hogy felköszöntsük az anyukánkat. A köszönetmondás és a hálaadás mellett az általunk felsorolt tippekkel is emlékezetes ünnepünk lehet és még az ajándékozást is könnyedén megoldhatjuk.


Nézzünk meg közösen egy csajos filmet online

A digitális világunkban szinte már másodpercek alatt kivitelezhető az, hogy egyazon időben ugyanazt a filmet tudjuk nézni és mindeközben egymással is beszélgethetünk. Egy online képernyőmegosztós weboldal segítségével olyan élményt kaphatunk, mintha valójában is egymás mellett ülnénk a kanapén elnyúlva, anyukánk által készített aprósüteményt majszolva. A film közben láthatjuk egymást, hangüzeneteket küldve kommentárt is csatolhatunk a film történéseihez. Jelen esetben, talán érdemes az örök klasszikus anya-lánya filmekhez nyúlni, ilyen például a Férjhez mész mert azt mondtam vagy az Anya lánya unokája című film. Ezek a klasszikusok ismerős közös emlékeket is felhozhatnak, így a befejeztük után, egy hosszas beszélgetés elindítójaként is működhetnek.

Anyák napi programok és ajándékötletek, amik a karantén alatt is kivitelezhetőek - 2. kép



Rendeljünk házhoz egy nagy virágcsokrot

Anyák napjára ma már könnyedén megoldható az is, hogy házhoz rendelünk virágcsokrokat, de a szálas virágok helyett, növények vagy ültetett virágok is szóba jöhetnek. A rendelés során legyünk körültekintőek és amennyiben lehetőségünk van rá, akkor a hazai kisvállalkozókat próbáljuk meg támogatni ezzel a vásárlásunkkal is. Számos kertészet, növénybolt váltott kiszállításra a járvány ideje alatt, de a már számunkra jól bevált virágboltok munkáját is választhatjuk most is, amennyiben erre van igényünk.

Készítsünk egy nagy családi albumot és postázzuk el azt

Az otthon töltött idő alatt most talán arra is több idő jut, hogy az éves nyaralásokon és a fontosabb eseményeken készített fotókat rendszerbe szedjük. Ezek közül kollázst is készíthetünk, de akár el is küldhetünk néhány fotót albumkészítő webshopoknak, hogy ezzel is összesítve életre szóló emlékeket adhassunk az anyukánknak. Az albumkészítést házilag is megoldhatjuk, gyerekes családban ez akár egy teljes délutáni programként is funkcionalizálhat.

Anyák napi programok és ajándékötletek, amik a karantén alatt is kivitelezhetőek - 3. kép



Süssünk közösen, miközben online kapcsolatban vagyunk

A közös sütés-főzés anyák napján sem kell, hogy elmaradjon. A videóchat által könnyedén tudunk sürögni-forogni a konyhánkban és közben bekeverhetjük a szokásos ünnepi sütemények egyikét is, mindezt két különböző háztartásból. Ez a program arra is jó lehet, hogy egy régóta kiválasztott új receptet közös sütés által csináljunk meg és ezt az élményt meg is oszthassuk azonnali kapcsolat során az anyukánkkal. A videóchat formában történő élő sütést akár több családtag számára is közvetíteni tudjuk, de a komfortosabb érzet miatt az online alkotás lehet egy meghittebb anya-lánya időtöltés is.

Vásároljunk online tanfolyamot

Számos cég teljes mértékben átállt az online kurzusok kivitelezhetőségére, így remek ajándékötlet lehet anyák napjára, egy néhány hetes online program. A választásnál vegyük figyelembe az anyukánk érdeklődési körét és azt az eszköztárt, amivel jelen helyzetben rendelkezni tud az online téren kívül is. Egyes kurzusok megvásárlása helyett, egy online előadásra is befizethetjük az anyukánkat, de a különféle digitális sporttevékenységek is remek ötletnek minősülhetnek.


1 hozzászólás

bettike

4 éve, 3 hónapja és 4 napja

Ezek tényleg jó ötletek, bár virágot küldeni vasárnap nem biztos, hogy a legkönnyebb.

válasz erre