12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Aludj délután, és jobb leszel a munkában

2015. július 15.
1.9381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Remélhetőleg a magyar munkáltatók is olvassák majd a Michigan Egyetem legfrissebb kutatását, amelyből kiderült, hogy amennyiben a dolgozók délután lefeküdhetnek egy kicsit pihenni, sokkal hatékonyabbá válnak a munkában, mintha kihagynák a sziesztát.

A szakemberek szerint az ilyen kikapcsolás, illetve a hosszabb szünet segít abban, hogy az emberek levezethessék feszültségüket, és megelőzzék az impulzív viselkedést, ezen felül a statisztika szerint nem csak teljesítményük, a munkahelyi biztonság is növelhető ebben a formában.

Jennifer Goldschmied, a kutatás egyik vezetője szerint a délutáni szieszta nagyon fontos lenne olyan állásokban, amelyekben hosszabb időn keresztül ébren kell maradniuk az embereknek, hiszen ez segíthet a nehezebb és stresszesebb feladatok leküzdésében.

Mindez azért is nagyon fontos lenne, mert egyre inkább jellemző az emberekre, hogy az éjszakai órákban nem alusszák ki magukat megfelelően, ami napközben az energiaszintre, a koncentrálóképességre, a memóriára, végső soron pedig a teljesítményre is károsan hat.