14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Alaposan megváltozott a világ tequilafogyasztási szokása

2014. október 01.
1.6981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Érdekes adatra hívta fel a figyelmünket a mexikóiak egyik kedvenc tequiláját gyártó El Jimador kutatása, amelyből kiderült, hogy a világ tequilafogyasztási szokásai az utóbbi időben óriási mértékben megváltoztak.

Míg ugyanis néhány évvel ezelőtt a tequilát lényegében fenékig felhajtottuk, és a hozzá kapcsolódó szertartásnak köszönhetően a hüvelykujjunk feletti részt megsóztuk vagy megfahéjaztuk, illetve egy narancs vagy egy citromszelet által próbáltuk elnyomni az ital förtelmes ízét, addig ma már egészen más szokások járnak.

Miután ugyanis a piacot ellepték a különféle ízesített tequilák, amelyek nagyon kellemes ízvilággal rendelkeznek, ennek az ősi mexikói szokásnak mondhatni értelme veszett, így az erős tömény alkoholt nem ledöntjük, hanem csak apránként kortyolgatjuk.

Érdekesség még, hogy az emberek többsége ma is azt hiszi, hogy a tequila kaktuszból készül, azonban valójában ezt a hagyományos mexikói finomságot még mindig 100 százalékban a kék agávé nevű növényből állítják elő, aminek 12 évre van szüksége ahhoz, hogy a tequilakészítéshez megfelelő alapanyagot szolgáltathasson.