13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Alapítványok, amiket idén karácsonykor érdemes támogatni!

2018. december 02.
1.7201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A karácsony papíron a szeretet ünnepe, mégis nagyon sokan használják arra, hogy teret engedjenek önző hedonizmusuknak. Idén azonban legyen egy kicsit másként, és ne csak magadra, hanem másokra is gondolj végre, például segíts meg néhány alapítványt annak érdekében, hogy rajtad kívül még sok olyan embernek is szebb legyen a karácsonya, akinek egyébként nem lett volna az. Mert ami neked jelentéktelen, az lehet, hogy másnak az igazi boldogság lesz, ezért összegyűjtöttünk pár alapítványt és kezdeményezést, akikkel érdemes lehet megismerkedni karácsony előtt.


MikulásGyár

Idén is beindul a MikulásGyár, aminek részeként november 30. és december 21. között a Millenáris Parkban és a Lurdy Házban, országszerte pedig több postán is várják az adományozó kedvűeket. A MikulásGyár leginkább a hasznos adományokra koncentrál, ezáltal tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó minőségű ruhákat, takarókat és játékokat gyűjt a rászorulóknak, melyeket önkéntesek szelektálnak, a szétosztásról pedig a Magyar Vöröskereszt gondoskodik.

Alapítványok, amiket idén karácsonykor érdemes támogatni! - 2. kép

Cipősdoboz

November 30. és december 20. között idén is lesz Cipősdoboz akció, aminek részeként bárkinek lehetősége nyílik megajándékozni egy kislányt vagy egy kisfiút. Ehhez nem kell mást tenni, mint keresni egy jó minőségű cipősdobozt, eldönteni hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánjuk, majd megpakolni tematikus eszközökkel, játékokkal, írószerekkel, higiéniai eszközökkel, édességekkel és könyvekkel, majd a dobozt a lezárás után becsomagolni, és ráírni, hogy milyen korosztálynak, illetve fiúnak vagy lánynak szól a tartalma. Az elkészült dobozkákat aztán már csak el kell juttatni a gyűjtőpontok valamelyikére, hogy onnan karácsonyra garantáltan célba érhessenek!

Élelmiszerbank Egyesület

Idén is megrendezi szokásos karácsonyi ajándékgyűjtő akcióját a Magyar Élelmiszerbank, aminek részeként ilyenkor nemcsak a szokásos anyagi felajánlásokkal tudjuk támogatni a rászorulókat, hanem célzott adományokkal is. Ennek részeként több kijelölt szupermarketben és üzletben - Aldi, Tesco, Metro, Auchan és így tovább - több időpontban lehet vinni tartós élelmiszert az önkéntesek számára, akik ezeket garantáltan eljuttatják majd az ünnepek alkalmából a rászoruló családoknak.

De természetesen a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez is eljuttathatjuk adományainkat, akár termékeke formájában vagy akár pénzadomány formájában.

Alapítványok, amiket idén karácsonykor érdemes támogatni! - 3. kép

Állatok Karácsonya

Természetesen nemcsak az emberekre, hanem az állatokra is fontos lehet gondolni karácsony közeledtével, hiszen ők is megérdemlik ilyenkor az extra szeretetet és gondoskodást, ennek megfelelően a NOÉ Állatotthon december 8-án például idén is megrendezi az Állatok Karácsonya névre hallgató eseményt. Ennek részeként bárki felkeresheti az állatotthont, ahol a legkülönfélébb kedvességekkel lepheti meg a megmentett kis kedvenceket, akik közül nem kizárt, hogy éppen ebből az alkalomból páran új gazdára is lelnek.

Hajléktalanok karácsonya

Idén különösen nagy figyelmet kapnak a fedél nélkül élő embertársaink, akiket például az Oltalam Karitatív Egyesület támogat. Ők minden évben várják a téli időszakban a különböző vastag ruhák, takarók, paplanok felajánlását, melyeket eljuttathatunk a nap 24 órájában a Dankó utca 11-be. De nem csak meleg ruházatot ajánlhatunk fel, hanem tartós élelmiszereket és apró ajándékokat is, melyekkel szebbé varázsolhatjuk otthon nélkül élő embertársainkat.
2 hozzászólás

zsebibaba

5 éve, 9 hónapja és 11 napja

Mondjuk nekem kicsit sok h mindenkin segíteni kellene, és ezt mindenhol nyomják. Persze ettől függetlenül én is adományoztam ételt.

válasz erre

regeena

5 éve, 9 hónapja és 11 napja

Igyekszem minden évben valamilyen módon jótékonykodni. Általában a cipősdoboz akcióban veszek részt vagy élelmiszert adományozok.

válasz erre