13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

A tökéletes téli esti rutin, amivel garantált a relaxálás!

2021. december 08.
82.6461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Az adventi időszakban, amennyire az időnk engedi gondoskodjunk magunkról is. Ne hagyjuk, hogy az évvégi hajrában megfeledkezzünk öngondoskodásról! Sok esetben teljesen megengedett és elfogadható az is, ha lemondasz valamilyen közös programot a barátnőkkel, munkatársakkal csak azért, hogy legyen a hétvégén legalább egy napod, amikor a pizsamanadrágodban nekiveselkedsz a frissen megvásárolt, újabb izgalmasnak tűnő regényednek egy bögre forralt borral a kezedben. A tökéletes téli rutin pont attól válik azzá, hogy számodra fontos, relaxáló dolgokat csinálsz, legyen az passzív vagy aktív cselekvés. Amennyiben már azt sem tudod, hogy mikor pihentél utoljára, a pamper rutin fogalma pedig igencsak idegennek hangzik olvasd tovább a cikkünk, hiszen adunk néhány igazán remek támpontot.


Szépségápolás újratöltve

Fordítsunk több időt a szépségápolásra! Nemrégiben írtunk egy cikket, ami kifejezetten a téli arcápolást veszi alapul, így az arcpakolások és a fátyolmaszkok felvitele alatt bátran töltsünk időt azzal is, hogy edukáljuk magunkat a témában és jobban odafigyelünk arra, hogy milyen összetevőjű termékeket, krémeket is használunk a hétköznapok során. Ez egy fontos része ugyanis az öngondoskodásnak, így macoljuk ki okosan a szépségápolásra szánt időnket!

A tökéletes téli esti rutin, amivel garantált a relaxálás! - 2. kép

Az arcápolás mellett a testápolásra is fordítsunk több energiát. Készítsünk el egy forró fürdőt, szerezzünk be egy-egy extrább fürdőgolyót, kapcsoljunk zenét és kapcsolódjunk ki egx minimum 20 percre! A kádfürdőzés alkalmával, ha bátrabbak vagyunk egy rövidebb sorozat is belefér, de akár fel is hívhatjuk a legjobb barátnőnket, hogy kibeszéljük az új Gossip Girl részek tartalmát vagy a legfrissebb pasiügyeket.

A tökéletes téli esti rutin, amivel garantált a relaxálás! - 3. kép

Meditáció

Az alvás előtt, hogy valóban pihenni tudjunk és igazán jól fontos a fokozatos lenyugtatás. A napi információdömpinget fokozatosan csökkentsük, zárjuk ki a rossz híreket, ne stresszeljünk feleslegesen és a televíziót vagy az internetet is felejtsük el! Hallgassunk inkább lágy zenét, egy inspiráló podcastet vagy irányított meditációt, ami után garantáltabb könnyebb lesz az álomba szenderülés is. A meditáció légzésjavító, segíti a fókuszálást, leereszthetjük általa a napi stresszt és hosszútávon kiegyensúlyozottabb, tisztább gondolatokat kaphatunk.

A tökéletes téli esti rutin, amivel garantált a relaxálás! - 4. kép

Hangolódjunk az ünnepekre könyvekkel!

A karácsonyra hangolódás közepette merüljünk el gyakrabban egy kellemes romantikus regényben vagy válasszunk kifejezetten egy fantasy történetet, amely elrepít minket egy messzi tájra, ami számos kalanddal kecsegtet bennünket! Vegyük elő a rég elfelejtett, akár belekezdett olvasmányunkat és zárjuk le a történetet, amit mindig csak tologattunk. Egy korábbi cikkünkben könyvajánlókkal is szolgáltunk nektek, érdemes ezeket is átnézni, hátha itt lapul a következő nagy kedvenc!
1 hozzászólás

kalifa

2 éve, 6 hónapja és 1 napja

Forró fürdő, tea és könyv. Nálam ez a tökéletes téli kikapcsolódás.

válasz erre