13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

A televízió és a mobil már fontosabb, mint a mosógép!

2014. július 16.
1.8991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Megdöbbentő adatok láttak napvilágot a Központi Statisztikai Hivatal felméréseiből, így kiderült, hogy már a szegényebb családok esetén is sokkal fontosabb lett otthon a televízió, mint a mosógép, így amennyiben egyszerre menne tönkre a kettő, az emberek jelentős része előbb a TV-t cserélné ki.

Hihetetlen, hogy bár már minden család rendelkezik mikrohullámú sütővel, és minden embernek átlagosan legalább két telefonja van, addig saját mosógépe még mindig nincs minden egyes magyar családnak, így a kutatás szerint 100 családra átlagosan 86 mosógép jut Magyarországon.



A fentiek azért is megdöbbentő adatok, mert még televízióból is lényegesen több van az országban, mint mosógép - minden száz családra 173 készülék jut -, ezáltal kijelenthető, hogy a szórakozás még mindig fontosabbnak tekinthető, mint a higiénia és a tisztaság.

Az adatokat pszichológus szakemberek is elemezték, akik szerint az eredmények azzal magyarázhatók, hogy egyre több Magyarországon a napról-napra élő család, akiknek már csak a televízió maradt az egyetlen szórakozási lehetőségük, ami mondhatni pótolhatatlan, míg a mosás kézzel is kivitelezhető. Ezen felül egy régi, öreg TV még mindig olcsóbb, mint egy mosógép!