18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

A szegény környezet tovább rontja egy gyermek tanulmányait

2016. január 11.
6.2561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A Rochester Egyetem legfrissebb kutatása bebizonyította, hogy azok a gyerekek, akik szegényebb környezetbe születnek, rendszerint a tanulás szempontjából is hátrányosabb helyzetből indulnak, de ma már nem azért, mert nem lenne lehetőségük a tanulásra.

A szakemberek szerint - akik több mint 200 gyermeket és családot vizsgáltak meg ebből a szempontból -, azok a gyerekek, akik állandó érzelmi instabilitásban, távolságtartó szülőkkel és negatív környezetű családban élnek, sokkal rosszabb kognitív képességekkel is rendelkeznek.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a lurkók nem csak, hogy mentálisan fejletlenebbek, mint társaik, hanem ezen túlmenően még tanulási képességeik is sokkal rosszabbak, vagyis nehezebben szánják rá magukat a tanulásra, nehezebben alakítanak ki maguknak a tanuláshoz ideális környezetet és nehezebben is koncentrálnak erre a tevékenységre.

Szakértők szerint akár politikailag korrekt, akár nem, az ilyen gyermekeket csak közbeavatkozással és kiemeléssel lehetne egyenes útra terelni, mert a család stabilitását külső tényezőkkel az esetek 99 százalékában nem lehet helyrehozni.