9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

A pénz, a stressz és az időhiány a kreativitás legnagyobb akadálya

2016. december 10.
7.5291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Érdekes kutatási anyagot hozott nyilvánosságra a Lenovo Magyarország, akik az NRC Marketingkutató jóvoltából mintegy 1000 fő megkérdezését követően arra jutottak, hogy a felnőtt magyar lakosság kreativitását a legnagyobb mértékben a pénz, a stressz és a túl kevés idő akadályozza a leginkább.

Mint kiderült, az önmagukat kreatívnak tartó felnőttek gyermekkorukban legalább hetente rajzoltak, és belőlük lett a felnőtt lakosság kreatívabb rétege, akik kikapcsolódásként sokkal gyakrabban választanak maguknak felnőttként is kreatív hobbit, ellentétben az emberek többi felével, akik sorban a filmnézésnek, a zenehallgatásnak és az olvasásnak hódolnak a leginkább szabadidejükben.

A felnőttkori magyar lakosság szerint a kreativitás hiányának 32 százalékban az időhiány, 18 százalékban az anyagiak, 13 százalékban a környezet és 10 százalékban a stressz szab határokat.

A kutatás eredményei nagyon érdekesek, hiszen ki ne gondolkozott volna már el azon, hogy mi történt a felnőtté válás során a gyermeki kreativitásával és képzelőerejével.

Ahogy a kutatásból is kiderült számtalan tényező van hatással alkotókedvünkre és kreativitásunkra, melyek visszafogják a kreatív énünket. Ezért is örülök, hogy sikerült a Yoga Bookkal egy olyan terméket alkotnunk, mely pozitív hatással lehet a felnőttkori kreativitásra, és egy csipetnyi gyermeki felszabadultságot tud csempészni a mindennapjainkba - mondta el Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója a felméréssel kapcsolatban.


A kutatás eredményei nagyon érdekesek, hiszen ki ne gondolkozott volna már el azon, hogy mi történt a felnőtté válás során a gyermeki kreativitásával és képzelőerejével.'>