13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

A nemzetközi sztárok kedvenc fesztiválja lett a Sziget

2017. január 12.
6.0651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Január 11-én, a késő esti órákban kerültek kiosztásra a 2016-os fesztiválszezont értékelő European Festival Award díjai, aminek részekét a Sziget Szervezőiroda újra több kategóriában várhatott kitüntetéseket.

A hollandiai Gröningenben megrendezésre kerülő díjátadón így a Sziget Fesztivál vihette haza a "Fellépők Kedvenc Fesztiválja" elismerést, amivel az egyik legismertebb hazai fesztivál már minden kategóriában megnyert valamit az elmúlt évek során.

A Sziget szervezőirodája egyébiránt az idén is több kategóriában várta az élmezőnyt, így a Legjobb Nagyfesztivál díjára is jó esélyei voltak, de a B.my Lake által a Legjobb Kisfesztiválnak járó elismerésért egyaránt ringbe szállt.

Az European Festival Awards egyfajta záróakkordjaként került átadásra az Életmű Díj, amelyet ezúttal a Sziget múlt nyáron tragikus autóbalesetben meghalt munkatársának, Dan Panaitescu-nak ítéltek oda.

Korábban a fesztiválszakma és a közönség, most pedig a nemzetközi fellépők is ránk voksoltak.

Büszke vagyok, hogy a Sziget immár - egyedülálló módon - minden olyan kategóriában, amiben jelölhető, megnyerte a fődíjat - mondta Gerendai Károly, a díj átvétele után. Ez persze nagy felelősség is, hisz ezt a teljeskörű bizalmat meg is kell tartani. Szerencsére a jelek azt mutatják, hogy a közönség bizalma töretlen, az viszont nagyon fontos visszajelzés, hogy a nemzetközi sztárok is szeretik a fesztiválunkat. Talán azért is, mert a Sziget sokszínű, és sokszínű a közönsége is, akik nem csak egy-egy koncert, hanem a változatos élmények miatt érkeznek hozzánk, így a zenekarok nem csupán saját közönségükkel, hanem egy sokkal tágabb zenerajogó körrel találkozhatnak nálunk - tette hozzá a főszervező.
Korábban a fesztiválszakma és a közönség, most pedig a nemzetközi fellépők is ránk voksoltak.'>