9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

A meditáció képes növelni az agy méretét

2016. május 02.
4.7751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A Harvard Egyetem legfrissebb kutatásai bebizonyították, hogy egy különleges meditációs technikával lehetőségünk nyílik arra, hogy látványosan és mérhetően megnöveljük agyunk méretét és kapacitását.

Az egyetem szakértői egy egyszerű, légzésre koncentráló meditációs folyamatot vizsgáltak két teljes hónapon keresztül, aminek folyományaként kiderült, hogy az érintett páciensek ezzel képesek voltak olyan mértékben növelni agyuk szerkezetét, hogy azt már MR-vizsgálatokkal is ki lehetett mutatni.

A szakértők természetesen ennél is tovább mentek, ezáltal kiderítették, hogy a meditációs technikák gyakorlásával a sűrű szürkeállomány növelhető, annak is pontosabban a tanulással, a memóriával, az érzelmekkel és az együttérzés szabályozásával összefüggő agyi területe.

A kutatók szerint az agy nagyjából olyan, mint az izmok, ha tehát egy bizonyos területét sokat használjuk, azzal megnöveljük az adott régiót, míg ha nem alkalmazzuk, akkor lassan elveszítjük, ezért is nagyon fontos, hogy a mindennapokban rendszeresen tréningezzük agyunkat - a fentiek alapján például meditációval.