13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

A mai gyerekek már nem tudnak telefonálni

Brauny , 2014. március 06.
Egy egészen elképesztő felmérés látott napvilágot nemrégiben a mai gyermekekkel kapcsolatban, akik az érintőkijelzős telefonok világában már szó szerint megijednek attól, ha egy tárcsázós telefonnal találkoznak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Egy Los Angeles-i kutatócsoport fejéből pattant ki az ötlet, hogy felmérjék: vajon a mai gyerekek mit kezdenének a sok helyen néhány évvel ezelőtt még használatban lévő tárcsázós telefonnal. Az eredmény megdöbbentő volt, a legtöbben ugyanis nem tudták, hogy mit kezdjenek vele!

Akadt például olyan gyerek, aki megpróbált szöveges üzenetet küldeni a telefonról, sőt mi több, voltak akiknek még a foglalt jelzés is igazi újdonságnak számított, de szinte mindannyian megdöbbentek attól, hogy a tárcsahangot a tárcsázás során meg kellett várni.

A kutatásban részt vevő gyermekek egyébiránt 5 és 13 évesek voltak, és érdekesség, hogy mindannyian problémamentesen tudták használni érintőképernyős telefonjukat. A legnagyobb megdöbbenést mégis az a lurkó váltotta ki, aki azon csodálkozott el, hogy fel kell venni a kagylót ahhoz, hogy valakivel beszélhessen. Alant egy érdekes videó is a kutatásról:

 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

Bogyó • Pipi #3 • 7 éve, 1 hónapja és 18 napja

Aranyosak, meg vicces is, de kozben szornyu, hogy ennyire modernek lettek a gyerekek.

Lili • Messiás #2 • 7 éve, 1 hónapja és 18 napja

De aranyosak!

krisztike • Überbrutál #1 • 7 éve, 1 hónapja és 18 napja

Aztamindenit! Persze, gondoltam de úgy komolyan még nem gondoltam bele, hogy tényleg hisz nekik fura. Meg a régebbi tévék is...