12 °C
enyhe eső
2024. április 20., szombat
Tivadar

A magyarok többsége nem tud úszni

2014. augusztus 22.
1.8811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Megdöbbentő adatokat hozott nyilvánosságra a Magyar Úszószövetség azok után, hogy idén nyáron immáron a sokadik haláleset történt abból kifolyólag, hogy valaki úgy merészkedett mély vízbe, hogy nem tudott úszni.

A szövetség szerint ez nem véletlen, a mai tizenéves korosztály jelentős része, képtelen 25 méternél többet úszni egyszerre, a felnőtt lakosságból pedig csak minden ötödik magyar tekinthető jó úszónak, így a teljes társadalom mintegy 20 százaléka.



Ezen a helyzeten a jövőben változtathat, hogy az általános iskolákban - ha a helyszín és a környezet adott - kötelező lett az úszásoktatás, aminek köszönhetően a gyerekek legalább alapszinten megtanulhatnak úszni, ezáltal vészhelyzetben ki tudják menteni magukat a bajból.

A legtöbb szülő sajnos továbbra sem tartja fontosnak, hogy gyermeke megtanuljon úszni, ami a drága úszásoktatás miatt érthető is, hiszen a jelenlegi gazdasági helyzetben sokan már annak örülnek, ha enni tudnak adni gyermeküknek, így nem telik olyan extrákra, mint az úszótanfolyam.