9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

A magyarok már többet interneteznek, mint tévéznek

2015. április 24.
1.8191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A Telenor legújabb online felméréséből érdekes dolgok derültek ki a magyarok internetezési szokásairól, így megtudtuk, hogy a felnőttek már sokkal több időt töltenek a világhálón, mint a tévé előtt, miközben a gyermekek többsége is rendelkezik már internetképes telefonnal.

Az eredmények kiértékeléséhez egy kerekasztal-beszélgetés is szerveződött - ismert magyar közéleti szereplők mellett Kósa Éva pszichológus részvételével -, amelyen elhangzott, hogy amennyiben a gyermekek koruknak megfelelően használják a kérdéses eszközöket, akkor abból kifolyólag semmiféle problémájuk sem adódhat.

Noha televíziózási szokásaink átalakulóban vannak, a pszichológus szerint nem szabad még temetni a tévét, hiszen a gyerekek először tévézni kezdenek, noha ehhez lehet, hogy ma már inkább laptopot vagy okostelefont használnak, és majd csak utána kerülnek kapcsolatba az internettel.

Kósa Éva úgy véli, a mai gyermekek már másként dolgozzák fel az információkat, és bár szerinte fontos a szülőknek egyfajta kontrollt tartaniuk a gyermekek elé, túlmisztifikálni azonban semmiképpen sem szabad ezt a jelenséget.

Mit mondanak a sztárok?

A beszélgetésen Dobó Kata és Erdei Zsolt is részt vettek.

A szép színésznő elárulta, 3 éves kislánya már tudja, hogyan kell használni a tabletet és az okostelefont.

Szofi egészen pici korában már a képeket nézegette a telefonon, később már ki tudta kódolni, nem is értettem, hogyan csinálja - magyarázta Kata, akitől Erdei Zsolt vette át a szót.

A fiam rendszeresen elkéri az okostelefonomat, tudja a belépési kódokat, jól kezeli: zenét hallgat, mesét néz rajta. Én is rendszeresen használom az okostelefont, nagyon hasznosnak tartom. Ha megyünk haza együtt az iskolából és kérdez valamit, amire nem tudok felelni kapásból, egyből megnézem a neten, így mindig tudok neki válaszolni - árulta el Madár.


A magyarok már többet interneteznek, mint tévéznek - 2. kép

Mit mondanak a sztárok?

A beszélgetésen Dobó Kata és Erdei Zsolt is részt vettek.'>