7 °C
tiszta égbolt
2024. április 17., szerda
Rudolf

A magyarok adják és kapják a legtöbb szeretetet Európában

2014. február 18.
2.0201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Végre-valahára egy olyan kutatás is napvilágot látott a Gallup jóvoltából, aminek keretein belül nem negatív, sokkal inkább pozitív értelemben került élre Magyarország, lévén kiderült, hogy hazánk lakói adják és kapják a legtöbb szeretetet Európában.

A Gallup mintegy 136 országban vizsgálódott Valentin-nap után a szeretettel kapcsolatban, így nem csak Európában, hanem világviszonylatban is jó helyen állunk, hiszen globálisan a negyedik helyre sorolták Magyarországot, miután a megkérdezett lakosság 89 százaléka igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy érzékeltek-e környezetükben szeretetet az elmúlt napok során?

Világviszonylatban mindössze Puerto Rico, Ruanda és Fülöp-szigetek tudta megelőzni hazánkat a szeretetmérés során, míg a szomszédos országok közül szinte mindenki pocsékul szerepelt, így például a szlovákoknál csak a megkérdezettek 58 százaléka számolt be arról, hogy érzett szeretetet az elmúlt napokban családjában, de az osztrákoknak is csak 73 százaléka felelt igennel a kérdésre.

Mindez azért is különösen érdekes, mert a legutóbbi globális kutatás szerint a világon hazánkban a legboldogtalanabbak az emberek, és minden második házasság gyakorlatilag válással végződik.

Akkor vajon, hogy is van ez?